Ένα supercar… made in Greece!

Ένα supercar… made in Greece!

Μπορεί η Ελλάδα να είναι παντελώς απούσα από την παραγωγή της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας, να όμως που υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις που οφείλονται αποκλειστικά στο ελληνικό μυαλό και το ελληνικό ταλέντο.

Η έκπληξη ακούσει στο όνομα: «Korres Project 4» και πρόκειται για μια νέα σχεδιαστική και κατασκευαστική προσπάθεια του αρχιτέκτονα και εφευρέτη Δημήτρη Κορρέ, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να κάνει η Ελλάδα την παρουσία της αισθητή διεθνώς.

Σημειώνεται ότι το πανέμορφο και καθ” όλα «ελληνικό» μοντέλο δεν είναι απλώς ένα πρωτότυπο ή μια σχεδιαστική άσκηση: Προς το παρόν υπάρχει μόνο η έκδοση προπαραγωγής του μοντέλου, ωστόσο εντός του 2014 το Korres Project 4 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 3.920 mm, πλάτος 1.960 mm, ύψος 1.250 mm και μεταξόνιο 2.560 mm, ενώ φέρει ειδική ανάρτηση η οποία μπορεί να αυξήσει το ύψος του αυτοκινήτου κατά 400 mm.

Το Korres Project 4 έχει βάρος 1.600 κιλά και «καρδιά» του είναι ο θηριώδης επτάλιτρος V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας της Corvette Z06 με 505 ίππους. Το Korres Project 4 δεν έχει να ζηλέψει τίποτε σε επιδόσεις από μοντέλα μεγάλων εταιριών του χώρου επιτυγχάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ ώρα.

http://rizopoulospost.com

Leave A Response