Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσίασει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως όμως στην δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι έντονες.
Στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.Μικρή η πιθανότητα για εκδήλωση ασθενών βροχων στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως όμως στα δυτικά-βορειοδυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα ανέβει λίγο.
Βελτίωση του καιρού και στην δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας και επικράτηση ηλιοφάνειας. Οι θερμοκρασία θα είναι υψηλές για την εποχή και θα προσεγγίζουν καλοκαιρινά επίπεδα σε κάποιες περιοχές.

 

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια,στις Κυκλάδες και την Κρήτη με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις που θα είναι πυκνές κατά διαστήματα .

Καλός θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα καθώς και στην βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που θα δίνουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο-δυτική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία μέχρι και την δυτική βορειοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Στις παραπάνω περιοχές ο καιρός θα είναι αρκετά μουντός με βροχές και τοπικές καταιγίδες,ωστόσο θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μπόφόρ(πιθανότητα και για 7 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο) ενώ στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ εκτός από τα νοτιοανατολικά(Δωδεκάνησα) όπου εκεί οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

 

 

http://www.dionysos-weather.gr/

Leave A Response