BMW Σειρά 4 Convertible

BMW Σειρά 4 Convertible

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, η BMW αποκάλυψε πλήρως, μαζί με ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την ολοκαίνουργια Σειρά 4 Convertible.

Εμφανισιακά είναι πανομοιότυπη με την coupe έκδοση, εκτός από την μεταλλική ανοιγόμενη οροφή 3 τμημάτων, η οποία έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε να μειώνει τους αεροδυναμικούς θορύβους στην καμπίνα κατά 2 dB σε σχέση με τη Σειρά 3 Cabrio. Για να ολοκληρώσει η οροφή τη διαδικασία του «άνοιξε-κλείσε» χρειάζεται μόνο 20 δλ., ενώ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί εν κινήσει με την ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 18 χλμ./ώρα. Η προσθήκη των αεραγωγών πάνω στα εμπρός καθίσματα και στο ύψος του αυχένα, καθιστά εφικτό να μπορεί κανείς να απολαμβάνει την… ελευθερία του και σε πιο κρύους καιρούς.
 
Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, φτάνοντας συνολικά τα 370 λτ. Σε περίπτωση που η οροφή είναι όμως ανοιχτή, τότε ο χώρος φυσικά περιορίζεται και φτάνει τα 220 λτ. Η αεροδυναμική αντίσταση της ανοιχτής 4άρας είναι 0,28 όταν η οροφή είναι κλειστή, ενώ όταν είναι ανοιχτή αυξάνεται και φτάνει το 0,33.
 
Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, η BMW Σειρά 4 Convertible εφοδιάζεται προς το παρόν με έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 240 ίππους και 345 Nm ροπής. Τη διαδικασία 0-100 μπορεί να την ολοκληρώσει μέσα σε 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα ως συνήθως περιορίζεται ηλεκτρικά στα 250 χλμ./ώρα. Επίσης, θα υπάρχει η 435i, η οποία είναι 3λιτρη και αποδίδει 300 ίππους και 406 Nm ροπής με τα 0-100 να τα αγγίζει από στάση σε μόλις 5,5 δλ. Οι δύο συγκεκριμένοι κινητήρες θα εξοπλίζονται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ μπορούν να εφοδιαστούν και με το νέο σύστημα τετρακίνησης xDrive. Επίσης, για την ευρωπαϊκή αγορά θα υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας της 420d, η οποία -κάτω από το καπό της- θα έχει τον γνώριμο 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 181 ίππων και θα συνδυάζεται, είτε με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
 
Τέλος, οι εξοπλιστικές εκδόσεις θα είναι οι Sport, Luxury, M Sport και Modern, ενώ η ανοιχτή 4άρα θα περάσει στις αμερικάνικες αντιπροσωπείες το πρώτο 3μηνο του 2014, με την τιμή να ξεκινάει από τα  36.625 ευρώ (49.675 δολάρια) για την 428i.
http://www.autotriti.gr

Leave A Response