Χόρτα με μαυρομάτικα

Χόρτα με μαυρομάτικα

Τα χόρτα με τα μαυρομάτικα είναι ένα φαγητό πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες. Το προτείνουν οι διαιτολόγοι λόγο της χαμηλής θερμιδομετρικής του περιεκτικότητας. Είναι πλούσιο σε αρώματα και γεύση. Θα το βρείτε σε εστιατόρια της Πελοποννήσου.

Συστατικά:

  • 1/2 kg μαυρομάτικα
  • 1 ματσάκι παπαρούνα
  • 1 ματσάκι μυρόνια
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρα
  • και λίγο σπανάκι ( μια μεγάλη χούφτα)
  • μαϊντανό , δυόσμο, άνηθο και κρεμμυδάκι από ένα μάτσο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και βάζουμε τα μαυρομάτικα στην κατσαρόλα, τα βράζουμε κανονικά με λίγο αλάτι.
  2. Τα σουρώνουμε από το νερό και τα φυλάμε σε ένα μπόλ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα υλικά όλα μαζί, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα,
  4. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε πελτέ σάλτσα μία με δύο κουταλιές και τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄ περίπου.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 5′.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

http://www.ellinikaospria.gr

Leave A Response