Οικιακές συσκευές με «μυαλό» επιδεικνύει η LG στην IFA

Οικιακές συσκευές με «μυαλό» επιδεικνύει η LG στην IFA

Στο πλαίσιο της IFA 2013, η LG Electronics (LG) παρουσιάζει μια σειρά έξυπνες οικιακές συσκευές. Όλες είναι εξοπλισμένες με ετικέτες NFC. Με ένα απλό άγγιγμα του smartphone στο σύμβολο NFC Tag-on που βρίσκεται πάνω σε κάθε μία από τις έξυπνες συσκευές της LG, ο χρήστης μπορεί, χάρη στην τεχνολογία Smart Control, να ελέγχει εύκολα το ψυγείο, το πλυντήριο, τη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα ή το φούρνο, αλλά και να παρακολουθεί τη λειτουργία τους από απόσταση.

«Στη φετινή IFA, η LG επιδεικνύει τις πιο προηγμένες και ευέλικτες για τον καταναλωτή έξυπνες οικιακές συσκευές» δήλωσε ο κ. Seong-jin Jo, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, LG Electronics Home Appliance Company. «Οι αναβαθμισμένες, έξυπνες τεχνολογίες της LG δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού του, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται.

Έτσι, θα μπορεί να ξεκινήσει το πλύσιμο των ρούχων το απόγευμα, ενώ θα βρίσκεται στο δρόμο από το γραφείο προς το σπίτι, ώστε τα πλυμένα ρούχα να μην μείνουν βρεγμένα ολόκληρη τη μέρα στο εσωτερικό του κάδου.

Μπορεί, επίσης, να ζητήσει από τη ρομποτική σκούπα να καθαρίσει το δωμάτιο των ξένων, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει κάποιους αναπάντεχους επισκέπτες, ή να ζητήσει από το ψυγείο τον κατάλογο με τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης.

Η προηγμένη συνδεσιμότητα των συσκευών (device-to-device) προσφέρει στο χρήστη απίστευτη ευκολία, καθώς είναι σε θέση, για παράδειγμα, να ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού μέσα από την TV κι ενώ παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή. Πρόκειται για ένα έξυπνο σπίτι, φτιαγμένο για όσους θέλουν έναν απόλυτα έξυπνο τρόπο ζωής», λέει ο επικεφαλής του τμήματος οικιακών συσκευών στην LG.

Η LG διαχωρίζει τις έξυπνες συσκευές της στη βάση δύο ομάδων διαφορετικών τεχνολογιών, οι οποίες όμως λειτουργούν συμπληρωματικά η μία προς την άλλη. Οι τέσσερις βασικές τεχνολογίες της LG – Inverter Linear Compressor, Inverter Direct Drive, KOMPRESSOR και Lightwave – αναλαμβάνουν να αποδώσουν τα μέγιστα και να κάνουν οικονομία ενέργειας. Οι τεχνολογίες της LG Smart Manager, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready επιχειρούν να κάνουν «έξυπνες» τις συσκευές.

Ένα έξυπνο πλυντήριο με υποδείξεις για αρχάριους

Το έξυπνο πλυντήριο της LG διαθέτει τις λειτουργίες Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt και Smart Grid Ready.

Μέσω Wi-Fi, NFC tagging και ηχητικών ειδοποιήσεων, η λειτουργία LG Smart Diagnosis ενημερώνει το χρήστη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα.

Το Smart Adapt επιτρέπει στο χρήστη να ενημερωθεί για συγκεκριμένους τρόπους πλυσίματος — όπως το πλύσιμο των ρούχων για μωρά — μέσα από το smartphone ή την LCD οθόνη του πλυντηρίου. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας του πλυντηρίου μέσω του smartphone ή της LG Smart TV.

Με το Smart Access ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με τη συσκευή από όπου κι αν βρίσκεται. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχεί πλέον όταν φεύγει από το σπίτι και αφήνει το πλυντήριο σε λειτουργία, καθώς χάρη στο Smart Access είναι σε θέση να παρακολουθεί τη λειτουργία του ασύρματα.

Όλες οι ρυθμίσεις εμφανίζονται υπό τη μορφή pop-up μηνυμάτων στο smartphone ή την LG Smart TV του χρήστη, ο οποίος μπορεί να τις αλλάζει αλλά και να ενημερώνεται για το πότε ολοκληρώθηκε το πλύσιμο ή το στέγνωμα των ρούχων του.

Η λειτουργία Washing Coach υποδεικνύει στο χρήστη πόσο απορρυπαντικό είναι απαραίτητο για κάθε τύπο πλυσίματος και τον ειδοποιεί όταν πρέπει να καθαριστεί ο κάδος.

Μια ιδανική λειτουργία για τον άπειρο χρήστη, το One Touch Washing, απλοποιεί τη διαδικασία πλυσίματος και του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει το είδος των ρούχων που θέλει να πλύνει, μέσω ενός smartphone app. Στη συνέχεια, μέσω NFC, το πλυντήριο της LG ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους λειτουργίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ένας έξυπνος φούρνος δεν καίει ποτέ το φαγητό

Ο έξυπνος φούρνος LG Smart Oven διαθέτει τις λειτουργίες Smart Access, Smart Adapt και Smart Diagnosis, οι οποίες προσφέρουν εντελώς νέες δυνατότητες έξυπνου μαγειρέματος.

Με το Smart Access ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με τη συσκευή από όπου κι αν βρίσκεται. Όπου κι αν βρίσκεται ο χρήστης, ο έξυπνος φούρνος θα τον ειδοποιήσει με μηνύματα pop-up στο smartphone ή την LG Smart TV για την ολοκλήρωση του ψησίματος.

Χάρη στη σύνδεση WiFi, ο ερασιτέχνης σεφ μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση λειτουργίας της συσκευής, να ψάχνει συνταγές και να φτιάχνει τους δικούς του κύκλους ψησίματος.

Αλλά ακόμη και χωρίς WiFi, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιεί την τεχνολογία NFC προκειμένου να προγραμματίσει το φούρνο να εκτελέσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή ή να κάνει διάγνωση ενός πιθανού προβλήματος μέσω κινητού.

Κι ενώ σε μια τυπική διαδικασία ο χρήστης επιλέγει τη λειτουργία, τη θερμοκρασία και το χρόνο παρασκευής, στην περίπτωση του έξυπνου φούρνου LG, η λειτουργία One Touch Cooking απλοποιεί τα πράγματα, αναλαμβάνοντας όλες τις ρυθμίσεις μετά από ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη του smartphone.

Κι επειδή σε πολλά σπίτια, η κουζίνα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το καθιστικό, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την αγαπημένη του εκπομπή και να ειδοποιηθεί στην οθόνη της LG smart TV μόλις το φαγητό είναι έτοιμο.

Δείτε ένα βίντεο από την έκθεση CES 2013, στις αρχές του έτους, όπου παρουσιάστηκαν οι νεότερες έξυπνες συσκευές της LG (από το Talk Android).

Smart HOM-BOT: Η σκούπα-ρομπότ ξέρει που έχει ήδη σκουπίσει

Tέλος, υπάρχει και το Smart HOM-BOT SQUARE, μια πανέξυπνη ρομποτική σκούπα με έξυπνες λειτουργίες που της επιτρέπουν να θυμάται τους χώρους που έχει ήδη καθαρίσει, και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει τη λειτουργία της από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

In.gr Τεχνολογία

Leave A Response