Να σας πω το φλιτζάνι

Να σας πω το φλιτζάνι

Ο ζεστός ελληνικός καφές, με μπόλικο καϊμάκι, δεν είναι μόνο μία ευχάριστη απόλαυση της ημέρας, αλλά αποτελεί και μέσο πρόβλεψης των γεγονότων που επρόκειτο να συμβούν στη ζωή μας. Η λεγόμενη «καφεμαντεία», δηλαδή ο αποσυμβολισμός, των σχημάτων που αφήνει το κατακάθι του ελληνικού καφέ στο φλιτζάνι μας, είναι ένας  από τους διαδεδομένους τρόπους πρόβλεψης που οι ρίζες του  ξεκινούν από την Μικρά Ασία. Αναφέρεται συχνά ότι η μαντική τέχνη της καφεμαντείας, μεταδιδόταν από γενιά σε γενιά και εκτός από την γνώση που χρειαζόταν για την ερμηνεία των σχημάτων απαραίτητη ήταν  και η διαίσθηση που θεωρείτο ως κληρονομικό χάρισμα.

Αν λοιπόν έχεις φαντασία, διαίσθηση, αλλά και προπάντων το κέφι και την διάθεση να μάθεις να λες και εσύ τον καφέ (ερασιτεχνικά), αρκεί να διαβάσεις τον παρακάτω εύχρηστο οδηγό που ετοίμασε η ομάδα του Oroskopos.gr, ειδικά για τους λάτρεις του καφέ! Το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι, εκτός από κους – κους από σήμερα θα έχει και μελλούμενα !!!!

Φτιάχνουμε λοιπόν ελληνικό καφεδάκι και ξεκινάμε …

Ακολούθησε τις χρήσιμες συμβουλές μας

• Είναι απαραίτητο να έχουμε θετική, αισιόδοξη διάθεση αλλά και ηρεμία. Τις ημέρες που δεν έχουμε κέφι ή αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, δεν πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να γυρίσουμε το φλιτζάνι!

• Αφού βράσουμε το καφεδάκι μας, το σερβίρουμε σε ένα φλιτζάνι που έχει φαρδύ χείλος και στενό πάτο. Το εσωτερικό χρώμα της πορσελάνης θα πρέπει να είναι λευκό για να μπορούμε να διαβάσουμε καλύτερα τα σύμβολα.

• Πίνουμε το καφεδάκι μας, φροντίζουμε όμως να αφήσουμε στο φλιτζάνι μας λίγο από το ρόφημά μας (ελάχιστο) ώστε να μην έχει μείνει μόνο το κατακάθι του καφέ. Αν ο ελληνικός καφές δεν μας αρέσει, τότε πίνουμε 3 γουλιές καφέ, αδειάζουμε το ρόφημά μας αφήνοντας όπως περιγράψαμε και παραπάνω, λίγο καφέ για να μην έχει μείνει μόνο το κατακάθι.

• Παίρνουμε το φλιτζάνι στα χέρια μας, και το γυρίζουμε κυκλικά – όπως κινούνται οι δείκτες του ρολογιού – ώστε να «ξεκολλήσουμε» το κατακάθι που έχει μείνει στον πάτο!  Κάνουμε 3 κύκλους το φλιτζάνι.

• Παίρνουμε το πιατάκι του καφέ, σκεπάζουμε το χείλος του φλιτζανιού και το γυρνάμε ανάποδα.

• Αφήνουμε για 5 λεπτά το φλιτζάνι μας ανάποδα, πάνω σε μία χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει και για να σχηματιστούν τα σύμβολα.

• Λέμε τον καφέ, πριν δύσει ο ήλιος

Ξεκινάμε να λέμε τον καφέ …

Αφού λοιπόν στέγνωσε το φλιτζάνι μας και το πάρουμε στα χέρια μας, σίγουρα η πρώτη μας σκέψη (αφού δεν έχουμε προσπαθήσει ξανά να ερμηνεύσουμε τα σύμβολα του καφέ), θα είναι : «Τι λαβύρινθος είναι αυτός τώρα».  Μην αγχώνεστε… πριν αρχίσετε να παρατηρείτε τα σύμβολα που έχουν σχηματιστεί δώστε σημασία στα εξής:

• Πιάνουμε το φλιτζάνι του καφέ, με το δεξί μας χέρι (έστω και αν είμαστε αριστερόχειρες), ώστε να μπορεί ελεύθερα να λειτουργήσει το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας, που είναι το διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου μας.

• Αν τα σύμβολα που έχουν σχηματιστεί από το κατακάθι του καφέ, είναι σε υγρή μορφή (παρόλο που είχαμε αφήσει το φλιτζάνι μας να στεγνώσει), σημαίνει ότι αυτός που ήπιε τον καφέ, σύντομα θα κάνει δάκρυα.

• Παρατηρούμε γενικά το φλιτζάνι μας για να δούμε αν είναι ευδιάκριτα τα σύμβολα που έχουν σχηματιστεί. Αν τα σύμβολα είναι καθαρά, σημαίνει πως το άτομο που ήπιε τον καφέ θα διανύσει περίοδο καλοτυχίας. Αν όμως τα σύμβολα είναι μπερδεμένα ή  το φλιτζάνι μας πολύ σκούρο, τότε σημαίνει πως αυτός που ήπιε τον καφέ είναι αρκετά μπερδεμένος και επρόκειτο να δυσκολευτεί και να συναντήσει εμπόδια τις ημέρες που ακολουθούν.

• Το φλιτζάνι το διαβάζουμε παρατηρώντας τα σύμβολα, από την μεριά που έπινε ο ενδιαφερόμενος τον καφέ, και γυρνώντας κυκλικά το φλιτζάνι με την μορφή των δεικτών του ρολογιού.

• Τα σύμβολα που εμφανίζονται  στο πάνω μέρος, στο χείλος του φλιτζανιού αφορούν το παρόν και το πολύ άμεσο μέλλον – δηλαδή τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

• Τα σύμβολα που είναι στην μεριά που έπινε ο ενδιαφερόμενος τον καφέ του, φανερώνουν τα γεγονότα που θα συμβούν στη ζωή του,  που θα αφορούν  και θα επηρεάζουν άμεσα τον ίδιο και τον επηρεάζουν άμεσα. Τα σύμβολα που εμφανίζονται από την απέναντι πλευρά από όπου έπινε, είναι τα πιο μακρινά γεγονότα που για την ώρα δεν τον αφορούν άμεσα.

• Ο πάτος του φλιτζανιού συμβολίζει την «καρδιά» μας και τα αισθήματά μας. Αν ο πάτος είναι τελείως μαύρος και έχει μείνει αρκετό κατακάθι του καφέ και σχηματίζει κόμπο, τότε ο ενδιαφερόμενος σημαίνει ότι θα κρατήσει πίκρα στην καρδιά σου. Αν όμως ο πάτος του φλιτζανιού είναι καθαρός τότε σημαίνει χαρά και ευτυχία στην καρδιά.

Οι αριθμοί στο φλιτζάνι

Παρατηρούμε στο φλιτζάνι μας αν υπάρχουν σχηματισμένα σύμβολα αριθμών. Οι αριθμοί υποδηλώνουν τον χρόνο. Για παράδειγμα αν δεις σχηματισμένο το 3, στο πάνω μέρος του φλιτζανιού από την μεριά που έπινες τον καφέ σου, φανερώνει ότι σε 3 ώρες ή 3 μέρες θα συμβεί το γεγονός. Αν το νούμερο το δεις στο κάτω μέρος του φλιτζανιού τότε ο αριθμός σημαίνει σε 3 μήνες ή σε ημερολογιακή ημέρα που είναι σε 3 (3,13,23 του μηνός)

Τα γεωμετρικά σύμβολα

• Αν παρατηρήσεις σχηματισμένο κάποιο τρίγωνο, δηλώνει επιτυχία, άνοδο, εξέλιξη, κατάκτηση.

• Τα τετράγωνα  φανερώνουν ότι ο ενδιαφερόμενος θα καταφέρει να επιτύχει στις προσπάθειές του, όμως θα κουραστεί αρκετά

• Οι παύλες δείχνουν δυναμισμό, αντοχή, αποφασιστικότητα. Ο ενδιαφερόμενες θα καταφέρει να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

• Οι μικροί κύκλοι προβλέπουν ότι ο ενδιαφερόμενος θα έχει ειδήσεις, επικοινωνίες και κουβέντες. Οι κουκίδες (τελείες) φανερώνουν χαρούμενες, τυχερές συναντήσεις.

• Οι μεγάλοι κύκλοι δείχνουν το κλείσιμο, την ολοκλήρωση, το τέλος μίας υπόθεσης.

• Ο σταυρός δείχνει πόνο, στεναχώρια, βάρος

Τα χαρούμενα σύμβολα στο φλιτζάνι και οι ερμηνείες τους

Άγγελος – Καλή αγάπη, έρωτας
Άγκυρα – Θα υπάρξει κάτι “τυχερό” στη ζωή σου, που θα έχει σταθερότητα στο χρόνο
Αεροπλάνο -Θα δεις ένα άτομο που είχες καιρό να συναντήσεις
Αετός  -Επιτυχία
Αλυσίδα – Αν είναι ενωμένη, φανερώνει σταθερό ερωτικό δεσμό / γάμο
Αυγό -Κάτι θα γεννηθεί, μία νέα ιδέα
Αυτί – Κάποιο νέο θα ακούσεις
Αυτοκίνητο – Κάποιος θα έρθει να σε συναντήσει
Βέλος –  Θα έχεις μία ξαφνική είδηση / συνάντηση
Βουνό –  Θα έχεις σταδιακή άνοδο
Δέντρο – Θα πετύχεις έναν στόχο που είχες κουραστεί πολύ για να τον κατακτήσεις
Καλάθι -Κάποιος θα σου κάνει κάποιο δώρο
Καμπάνα – Θα έχεις νέα
Καρδιά  – Κάποιος θα σου δείξει την αγάπη του
Κάστρο – Λεφτά και κέρδη
Κιθάρα  – Νέα ερωτική γνωριμία
Κλειδί – Νέα ευκαιρία
Κλόουν –  Χαρά, κέφι, διασκέδαση
Κορόνα –  Επιτυχία, άνοδος
Κύπελλο / Ποτήρι – Επανασύνδεση
Λιοντάρι – Θα λάβεις βοήθεια
Λουλούδι – Αγάπη, έρωτας, νέα γνωριμία
Μπότα  – Θα κάνεις μία αλλαγή
Μωρό – Ένα νέο ξεκίνημα
Πάπια –  Κέρδη, χρήματα
Πουλιά  -Είδηση – Επικοινωνία με άτομο που έχεις καιρό να συναντήσεις
Σκάλα  – Άνοδος, προαγωγή, εξέλιξη
Σκύλος  – Πιστός φίλος
Στέφανα / Δαχτυλίδια – Αν τα δείς από την μεριά που πίνει ο ενδιαφερόμενος, σημαίνει ότι σύντομα θα επισημοποιήσει τη σχέση του. Αν είναι από την απέναντι πλευρά τότε θα παρευρεθεί σε έναν γάμο ή αρραβώνα.
Χαρταετός –   Θα κάνεις κάποιο μακρινό ταξίδι
Χέρι – Κάποιος θα σε βοηθήσει

Τα δυσάρεστα σύμβολα και η ερμηνεία τους

Βιβλίο – Θα γίνουν αποκαλύψεις
Γάτα  -Κάποιος θα σε ξεγελάσει
Δράκος  – Αναστάτωση, ανατροπή
Κέρατα – Προβλήματα, κούραση
Μαχαίρι – Θα ανακαλύψεις έναν εχθρό
Όπλο  – Έντονος καβγάς
Πεταλούδα – Κάποιος θα σου πει ψέματα
Σημαία – Θα μάθεις ότι ένα φιλικό πρόσωπο δεν είναι έντιμο απέναντί σου
Στέφανα ή δαχτυλίδια χωρισμένα – Θα προκύψει χωρισμός. Αν είναι στη μεριά που πίνεις, θα είναι δικός σου, αν είναι στην απέναντι μεριά, θα μάθεις για κάποιον χωρισμό
Φίδι – Έχεις έναν εχθρό
Ψαλίδι –  Ένας έντονος καβγάς που θα προκύψει στο σπίτι θα σε αναστατώσει
Ψάρι – Λαχτάρα

 

 

 

 

 

 

http://www.oroskopos.gr

Leave A Response