Υβριδικό Audi Sport Quattro Concept με 700 ίππους

Υβριδικό Audi Sport Quattro Concept με 700 ίππους

Η εμφάνιση του Audi Sport Quattro Concept έρχεται να καταδείξει τις σπορ καταβολές της φίρμας. Το αυτοκίνητο διαθέτει όμορφες γραμμές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτό που προς το παρόν παραμένει άγνωστο, είναι αν το Sport Quattro Concept θα μπει στην παραγωγή.

Στην τετραθέσια καμπίνα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και ο πίνακας ελέγχου του κλιματισμού που έχει ενσωματωθεί απευθείας στους αεραγωγούς .

 

Η πραγματική έκπληξη έρχεται μια φορά να ρίξετε μια ματιά στις διαστάσεις του νέου Quattro Sport, αφού είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το παλαιότερο concept έχοντας μήκος 4.602 χιλιοστά και πλάτος 1.964 χιλιοστά.

 

Η Audi αναφέρει ότι το concept έχει ελαφριά κατασκευή με τον κλωβός επιβατών να συνδυάζει εξαιρετικά υψηλής αντοχής πάνελ χάλυβα και δομικά στοιχεία από χυτό αλουμίνιο. Οι πόρτες και τα φτερά είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ενώ η οροφή, το καπό του κινητήρα και η πίσω πόρτα έχουν ενισχυθεί με ίνες άνθρακα.

 

Ο κινητήρας που κινεί το νέο concept είναι 4.0 λίτρων (V8  twin – turbo) και αποδίδει 560 ίππους. Παράλληλα μεταξύ του  βενζινοκινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 150 ίππων. ΄Έτσι, η συνολική ισχύς του πρωτότυπου μοντέλου εκτοξεύεται στους 700 ίππους και 800 Nm ροπής.

 

Σύμφωνα με την Audi, το Quattro Sport για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται  3,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ., ενώ η κατανάλωσή του είναι 2,5 λτ./100 χλμ.κι οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 59 γραμ./χλμ.

 

 

 

 

 

 

 

http://news247.gr

Leave A Response