INTEL 3D CAMERA: Έρχεται για να μας εντυπωσιάσει…

INTEL 3D CAMERA: Έρχεται για να μας εντυπωσιάσει…
H κορυφαία εταιρεία Intel αναπτύσσει ισχυρές βιντεοκάμερες 3D  που θα επιτρέψει στους φορητούς υπολογιστές να εντοπίσουν και να αναλύουν τα συναισθήματα των χρηστών και να σκανάρουν τρισδιάστατα τα γύρω αντικείμενα.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Intel εργάζεται σε 3D βιντεοκάμερες υψηλής ανάλυσης, που έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματωθούν σε φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες και θα τους επιτρέψει να αναγνωρίσουν διάφορα αντικείμενα γύρω. Αυτές οι κάμερες θα είναι διαθέσιμες στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. και θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα σχήματα, μεγέθη και χρώματα σε κοντινά αντικείμενα.
 intel
“Αυτές οι βιντεοκάμερες θα μπορούν να αναπτύσσουν σε βάθος την ανάλυση των αντικειμένων και η βαθιά σάρωση στις εικόνες θα έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό την διαφοράς μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου”, δήλωσε ο Anil Nanduri, διευθυντής προϊόντων της Intel.
Βασικά, χάρη σε μια super κάμερα η οποία πλέον η ίδια θα θεωρείτε υπολογιστής, διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπολογιστή, μνήμη, επεξεργαστή και αποθηκευτικό χώρο, με μια γρήγορη σάρωση του προσώπου, θα καταλάβει την συμπεριφορά και θα ανιχνεύσει αν το πρόσωπο είναι λυπημένο ή χαρούμενο. Επιπλέον θα μπορεί να αναλύσει και τα γύρω αντικείμενα. Θα μπορεί να αναγνωρίσει τα σχήματα, μεγέθη και χρώματα σε κοντινά αντικείμενα.
Η 3D βίντεοκάμερα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να παρακολουθεί για παράδειγμα εάν ένα παιδί διαβάζει, ανιχνεύοντας τις λέξεις που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Θα παρακολουθεί τον τρόπο που οι μαθητές διαβάζουν ένα κείμενο, θα αναλύει την ταχύτητα και θα βλέπει ακριβώς σε ποιες λέξεις έχουν κολλήσει.
Αυτή η ισχυρή κάμερα, δεν θα είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε ιδιαίτερα λεπτούς φορητούς υπολογιστές και tablets. Για αρχή, τα πρώτα μοντέλα θα είναι εξωτερικά και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν σε φορητούς υπολογιστές. Οι τιμές αναμένονται από 30 € έως 60 €.

Leave A Response