Η SEAT παρουσίασε το LEON ST στο σαλόνι της Φρανκφούρτης

Η SEAT παρουσίασε το LEON ST στο σαλόνι της Φρανκφούρτης

Φρανκφούρτη 2013: LEON ST, το πιο ευέλικτο και κομψό estate –  Διεύρυνση της οικογένειας Leon με το πιο οικογενειακό μοντέλο
Η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάζει επίσημα την estate έκδοση του νέου Leon. Το SEAT LEON ST αποτελεί ένα στρατηγικό μοντέλο για τη διεύρυνση της οικογένειας LEON που θα συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων της SEAT στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων καθώς και σε επίπεδο fleet πωλήσεων. Στην Δυτική Ευρώπη, η κατηγορία των wagon αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει περίπου 500.000 οχήματα ετησίως και είναι ένα βασικό κομμάτι της αγοράς σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυστρία και η Ελβετία.

Το νέο LEON ST θα αρχίσει να διατίθεται αρχικά στην Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, στις Κάτω Χώρες και στην Πορτογαλία τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές αργότερα. Στην Ελλάδα το νέο LEON ST αναμένεται στις αρχές του 2014. Με το νέο αυτό λανσάρισμα η οικογένεια LEON ολοκληρώνεται μετά την παρουσίαση την πεντάθυρης και τρίθυρης έκδοσης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Jurgen Stackmann, Πρόεδρος της SEAT, δήλωσε: «Το νέο LEON ST θα ανοίξει νέες πόρτες για την SEAT προκειμένου να κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τόσο σε επίπεδο retail όσο και σε επίπεδο fleet πωλήσεων. Οι πωλήσεις της Μάρκας αυξάνονται παρά την πτωτική τάση της αγοράς. Θα αναπτύξουμε το LEON ώστε να αποτελέσει τον δεύτερο ισχυρό πυλώνα ενός βιώσιμου μέλλοντος για την SEAT».

Κατά την πρώτη εμφάνιση του ως επικεφαλής της Ισπανικής μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ο Jurgen Stackmann δήλωσε επίσης: «Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που είμαι Πρόεδρος της SEAT. Είμαι εντυπωσιασμένος με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας, την άριστη μηχανική και τον σχεδιασμό καθώς και το υψηλό επίπεδο των συναδέλφων και εργαζομένων».

Όπως συμβαίνει και με την πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση του μοντέλου, η estate έκδοση του LEOΝ θα κατασκευάζεται στην μονάδα παραγωγής στο Martorell (Βαρκελώνη), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group. Το τρίτο μέλος της οικογένειας LEON συνδυάζει την δυναμική και νεανική σχεδίαση καθώς και τα σπόρ χαρακτηριστικά με την εξαιρετική ευελιξία. Το LEON ST έχει 4.535mm μήκος και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 587 λίτρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.470 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Με την άφιξη του νέου LEON ST, η γκάμα LEON λανσάρει επιπλέον νέα state-of-the-art τεχνολογία, όπως το Adaptive Cruise Control ACC με σύστημα ραντάρ, το Adaptive Chassis Control DCC που αλλάζει τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης καθώς και το Progressive Steering που επιτρέπει ακριβέστερο έλεγχο ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

http://autocarnet.blogspot.gr/

Leave A Response