Ευεργετικό το κρασί για την πνευματική υγεία

Ευεργετικό το κρασί για την πνευματική υγεία
Ενα ποτηράκι την ημέρα κάνει την κατάθλιψη πέρα
Τα οφέλη του κρασιού στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς ήταν ήδη γνωστά. Τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να καταναλώνει κανείς ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, καθώς σύμφωνα με ισπανική έρευνα έχει ευεργετικές ιδιότητες και στην πνευματική υγεία.Στο πλαίσιο μελέτης που έγινε για τη μεσογειακή διατροφή, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση κρασιού με μέτρο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Αυτό διαπίστωσαν μελετώντας 5.500 άτομα με ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, επί επτά χρόνια

«Τα αποτελέσματα δείχνουν αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ και την εμφάνιση νέων περιπτώσεων κατάθλιψης», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Μιγκέλ Ανχελ Μαρτίνεζ Γκονζάλεζ, του πανεπιστημίου της Ναβάρα. Το κρασί ήταν το πιο δημοφιλές ποτό ανάμεσα σε εκείνους που αποτέλεσαν αντικείμενο της μελέτης, ηλικίας 55-80 ετών, μία κατηγορία στην οποία είναι εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος κατάθλιψης.

«Η κατάθλιψη και τα καρδιακά νοσήματα έχουν κάποιους κοινούς μηχανισμούς, καθώς μοιράζονται κάποιους παράγοντες προστασίας και κινδύνου», πρόσθεσε ο Μαρτίνεζ-Γκονζάλεζ, που υπογράμμισε όμως πως η πρόληψη από την κατάθλιψη δεν είναι λόγος για να αρχίσει κάποιος να καταναλώνει αλκοόλ. Σημείωσε πως πρέπει αυτό να γίνεται με μέτρο και θα πρέπει να προτιμάται το κρασί.

Πηγή: Guardian

Leave A Response