Τι αλλάζει σε μαθήματα και ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Τι αλλάζει σε μαθήματα και ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Αλλαγές τόσο στα μαθήματα, όσο και στις ώρες διδασκαλίας θα υπάρξουν για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την έναρξη του νέου σχολικού έτους από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο την α’ τάξη στο Λύκειο, καθώς για τις δύο επόμενες θα ισχύσουν τα παλιά δεδομένα. Οπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα, επανέρχονται τα μαθήματα που αρχικά ήταν εκτός πλάνου. Συγκεκριμένα, η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπάρχουν και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ μία ώρα την εβδομάδα οι μαθητές θα διδάσκονται και Τεχνολογία. Παράλληλα, επέστρεψε και η Φυσική στην Α’ Γυμνασίου.

 

Αλλαγές έγιναν και σε ό,τι αφορά τις ξένες γλώσσες στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα έχουν μία λιγότερη ώρα διδασκαλίας αγγλικών, καθώς θα έχουν από δύο τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή γερμανικά). Μία ώρα λιγότερη -δύο συνολικά- θα διδάσκονται ξένη γλώσσα και οι μαθητές του Λυκείου, όπου παραμένει μία εκ των αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών.

 

Στην Α’ Λυκείου οι μαθητές θα περνούν δύο ώρες παραπάνω στο σχολείο κάθε εβδομάδα (συνολικά 35), ενώ τα μαθήματα επιλογής -επιλέγουν ένα- είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου,

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Α΄ και Β΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Το ωρολόγιο πρόγραμμα Ημερησίου Γυμνασίου

Το ωρολόγιο πρόγραμμα Εσπερινού Γυμνασίου

Leave A Response