Θύμα hacking 1 στους 5 βρετανούς

Θύμα hacking 1 στους 5 βρετανούς

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό κέντρο “University of Kent’s Interdisciplinary Research Center for Cyber Security”, το 18,4% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πέσει θύμα hacking.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην…

έρευνα δήλωσαν ότι δεν είχαν οικονομικές απώλειες από τις διαδικτυακές επιθέσεις.  Ωστόσο το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει χάσει χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 1,000 έως και 10,000 λίρες, ενώ το 2.3% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει χάσει ποσά μεγαλύτερα των  10,000 λιρών (11,600€).

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το  6% των Βρετανών χρηστών του διαδικτύου, έχουν πέσει θύματα hacking περισσότερες από μια φορές.

Τέλος, αποδεικνύεται ότι τα άτομα ηλικίας μεταξύ 55 και 64 ετών, είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων. Το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο online και έχουν λιγότερους λογαριασμούς, αλλά και επειδή είναι πιο προσεκτικοί όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

“Tα αποτελέσματα της έρευνας, σχετικά με το πώς η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο επηρεάζει τους Βρετανούς πολίτες, μας βοηθούν να καταλάβουμε πού πρέπει να εστιάσουμε τις ερευνητικές μας προσπάθειες, για το σχεδιασμό νέων λύσεων ασφάλειας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο”,, τόνισε ο ερευνητής Dr Julio Hernandez-Castro.

 

 

 

 

 

 

http://www.secnews.gr

Leave A Response