Έως 30 Αυγούστου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για όλους

Έως 30 Αυγούστου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για όλους

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου πρόκειται να παραταθεί η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του ΑΦΜ, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για«εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο» που γίνεται «λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους -για πρώτη χρονιά φέτος- ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα).»

«Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου «δεν πρόκειται να πάρει παράταση καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι».

«Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση και την εφετινή εμπειρία, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αρχίσει ήδη από το φθινόπωρο την προετοιμασία για την υποβολή των δηλώσεων του 2014, προκειμένου να ανακοινωθούν το Δεκέμβριο «οριστικές και αμετάκλητες ημερομηνίες υποβολής, πράγμα που θα επιτρέψει το σωστό προγραμματισμό εργασίας για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου την επόμενη χρονιά».

 

 

 

 

 

 

 

http://news.in.gr

Leave A Response