Κυβερνητική συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων

Κυβερνητική συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων

Σε συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της άρσης στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέληξαν οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο πολιτικοί αποφάσισαν την άρση της απαγόρευσης υπό συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να προστατευθούν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας:

«Η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε:

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.

» Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.

» Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, όπως και το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Ασμουσεν.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.tanea.gr/

Leave A Response