Κύθνος

Κύθνος

Η Κύθνος, που είναι ένα από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων, διαθέτει μια εξαιρετική τουριστική υποδομή και οι κάτοικοι του νησιού πέρα από το ότι είναι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι γνωρίζουν τι χρειάζονται οι επισκέπτες για όμορφες, ξεκούραστες και ξέγνοιαστες διακοπές στο νησί. Οι όμορφες παραλίες της Κύθνου έχουν ωραίες αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά και θα βρείτε σε αυτές παραδοσιακά ταβερνάκια, εστιατόρια και καφετέριες. Οι περισσότερες παραλίες όπως τα Μαρτινάκια, ο Μέριχας, ο Άγιος Σώστης και η Επισκοπή, είναι πλέον προσβάσιμες αφού είναι και οργανωμένες. Αν όμως σας αρέσει η περιπέτεια μπορείτε να ψάξετε για τις πιο απάτητες παραλίες του νησιού που η πρόσβαση σε αυτές είναι πιο δύσκολη από τον δρόμο. Η Κύθνος εφόσον είναι ένα τουριστικό νησί διαθέτει αμέτρητα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα πιο πολλά από αυτά θα τα βρείτε στη Χώρα, τον Μέριχα και την Δρυοπίδα, μαζί με αρκετά καταστήματα αλλά και μπαράκια. Βέβαια και οι άλλες περιοχές στο νησί όπως τα Λουτρά με τις θερμές πηγές και το Υδροθεραπευτήριο, οι διάφοροι ναοί και τα εκκλησάκια, το Βυζαντινό Μουσείο Κύθνου αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο Κύθνου αξίζουν μια επίσκεψη. Η Κύθνος είναι ένα παραδοσιακό νησί με γραφικά δρομάκια και πλατείες, πανέμορφα τοπία, κρυστάλλινα νερά και εξαιρετική φιλοξενία. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε αξέχαστες διακοπές στην Κύθνο δεν έχετε παρά να κλείσετε τώρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας.

Λιμάνι Κύθνου

Μπορείτε εύκολα και άνετα να ταξιδέψετε με κάποιο πλοίο από τον Πειραιά, το Λαύριο και τα γύρω νησιά στην Κύθνο. Μπορείτε ακόμα να κλείσετε online τα ακτοπλοϊκά εισητήρια σας μέσα από το Aktoploika.gr και τότε το ταξίδι σας θα είναι ακόμα πιο άνετο και ξέγνοιαστο. Η διαδρομή από τον Πειραιά στην Κύθνο διαρκεί 3 ώρες με συμβατικό πλοίο και μόνο 1 ώρα και 30 λεπτά με ταχύπλοο. Η διαδρομή από το Λαύριο διαρκεί 2 ώρες με συμβατικό πλοίο. Ο Μέριχας το φυσικό λιμάνι της Κύθνου είναι ένα ιδιαίτερα τουριστικό μέρος και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Χώρα. Η κοσμοπολίτικη παραλία του Μέριχα διαθέτει πεντακάθαρα νερά και είναι σχεδόν πάντα γεμάτη από κόσμο. Κοντά στο λιμάνι θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια.

Συνδέσεις με άλλα λιμάνια

Η Κύθνος εχει ακτοπλοϊκη συνδεση με τα εξης λιμανια: Πειραιας, Λαυριο, Ανδρος, Κεα (Τζια), Κιμωλος, Μηλος, Σεριφος, Σιφνος, Συρος, Τηνος.

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια

Μπορειτε πλεον να κανετε online κρατησεις ακτοπλοϊκων εισητηριων για Κυθνο μεσα απο το Aktoploika.gr. Αν σκοπευετε να ταξιδεψετε κατα τους μηνες Ιουλιο και Αυγουστο καλο ειναι να εχετε κανει την κρατηση σας αρκετες μερες ή εβδομαδες νωριτερα για να αποφυγετε τυχον απροοπτα. Θα πρεπει επισης να γνωριζετε οτι τα ακτοπλοικα εισητηρια μετ’ επιστροφη συμπεριλαμβανουν συνηθως ενα σημαντικο ποσοστο εκπτωσης.

Συγκοινωνία
Κατά την διάρκεια της μέρας υπάρχουν λεωφορεία με δρομολόγια από την Χώρα στον Μέριχα και αντίστροφα αλλά και για άλλες περιοχές του νησιού όπως τα Λουτρά και η Αγία Ειρήνη. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι αρκετά πυκνά και τακτικά. Πέρα από τα λεωφορεία υπάρχουν και διαθέσιμα ταξί που σας μεταφέρουν από το λιμάνι στο ξενοδοχείο σας ή και στις διάφορες παραλίες του νησιού.Ίσως βέβαια ο καλύτερος τρόπος να δείτε το νησί είναι να νοικιάσετε αμάξι ή μηχανάκι από κάποιο γραφείο ενοικιάσεως και να εξερευνήσετε με άνεση το νησί.

 

www.aktoploika.gr/

Leave A Response