Volvo V40

Volvo V40

Η κούρσα της Volvo στη διεθνή αγορά τα τελευταία χρόνια, είναι εντυπωσιακή.

Η σουηδική μάρκα φόρεσε τον μανδύα της premiumκατηγορίας και προκαλεί ακόμη και του Γερμανούς κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων.

Κάθε κίνηση της είναι μελετημένη και χτυπάει στην καρδιά τον ευαισθητοποιημένο οδηγό.

Απόλαυσα το νέο XC90, εντυπωσιάστηκα με το ολοκαίνουργιο S90 και τώρα προσγειώνομαι σε μια πιο προσιτή κατασκευή, η οποία είναι δημοφιλής και στην Ελλάδα.

Το Volvo V40, το μοντέλο που έφερε στον κόσμο της αυτοκίνησης τον αερόσακο πεζού, αναβαθμίζει την θέση του στην αγορά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανανέωσης.

Οι παρεμβάσεις

Η επιτυχημένη βάση έμεινε ίδια αλλά οι επιμέρους παρεμβάσεις κάνουν ακόμη πιο δυναμική την μορφή του σουηδικού αυτοκινήτου.

Επίσης, είναι πρόκληση και η τιμή του, γιατί παρά την αλλαγή της φορολογίας παραμένει ένα προσιτό πολυτελές αυτοκίνητο και μάλιστα με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Εξωτερικά, οι κυριότερες αλλαγές αφορούν τη γρίλια και τα φωτιστικά σώματα.

Οι επιρροές από τη σειρά 90, είναι σαφείς. Στις επιλογές της εμφάνισης προστέθηκαν νέες μοντέρνες ζάντες αλουμινίου, δυο καινούργιες αποχρώσεις του μπλε και τρία ακόμα χρώματα που ήδη προσφέρονται σε άλλα μοντέλα της μάρκας αλλά εμφανίζονται τώρα στη σειρά 40.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι νέες ταπετσαρίες και οι διακοσμητικές επιφάνειες αλουμινίου στη κεντρική κονσόλα.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. Τ3 ισχύος 152 ίππων, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 ‘’, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 129 γραμ./χλμ. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Προσφέρεται στη νέα έκδοση εξοπλισμού, Kinetic Plus: ηχοσύστημα High Performance με οθόνη 5” και χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους, φλας LED, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με διακοσμητικές λεπτομέρειες αλουμινίου και αισθητήρα βροχής, City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα), όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής) και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού, ABS, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, Start/Stop, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS) και προστασίας αυχένα (WHIPS), κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, φώτα ημέρας, υπολογιστή ταξειδιού, πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, αεροτομή οροφής, ζάντες αλουμινίου κ.α.

Κοστίζει 22.500 ευρώ. Το V40 Cross Country T3 1.5 Auto στην έκδοση Dynamicπρος 26.600 ευρώ.

http://www.real.gr/

Leave A Response