Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0

Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0

Κακή εμφάνιση και ήττα με 2-0 από την Εστορίλ για τον Παναθηναϊκό που βλέπει τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ να δυσκολεύει σημαντικά.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κινδύνους για τους δύο τερματοφύλακες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο ρυθμός ανέβηκε. Η Εστορίλ απείλησε πρώτη με τον Κλέμπερ στο 47΄, ενώ ο Ατζαγκούν απάντησε για τον Παναθηναϊκό δύο λεπτά αργότερα.

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 52΄ όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σεμπά, ο Κλέμπερ που είχε μπει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι, έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι “πράσινοι”, σχεδόν αμέσως, ανέβηκαν μέτρα το γήπεδο και προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Πέτρις να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 54΄, ενώ στο 59΄το σουτ του Καρέλη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Βάγκνερ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Αναστασίου στο 66ο λεπτό, όταν ο Καμπρέρα εκτέλεσε το φάουλ και ο Αμάντο ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας, με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έλεγξαν απόλυτα το ματς και απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο στο 88΄ όταν ο Ατζαγκούν δε μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Βάγκνερ, στην καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στον αγώνα.

Για την Εστορίλ ήταν η πρώτη νίκη της ιστορίας της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου μετά από 2 αγώνες:

Ντιναμό Μόσχας 6
Εστορίλ 3
Αϊντχόφεν 3
Παναθηναϊκός 0

Η επόμενη αγωνιστική (23/10):

Εστορίλ – Ντιναμό Μόσχας

Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός

Εστορίλ (Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Λόπες (46′ Κλέμπερ), Είτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ράφαελ, Αμάντο (78′ Φελόπε Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62′ Κούκα).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (74′ Λαγός), Ντίνας (58′ Δώνης), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Πέτριτς.

 

http://www.newsit.gr

Leave A Response