ΠΑΝΙΚΟΣ στο δημόσιο!

ΠΑΝΙΚΟΣ στο δημόσιο!

Στο δημόσιο, και όχι μόνο, επικρατεί πανικός. Ειδικά όσοι έχουν τη δυνατότητα να βγουν τώρα στην σύνταξη βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να αναγκαστούν να δουλέψουν πολλά περισσότερα χρόνια και έτσι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαιώνοντας ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής ηλικιακών ορίων, για όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις» (κάτω των 62 και 67 ετών), βλέποντας ότι υπάρχει κύμα φυγής.

«Δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία αλλαγή ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς αφού, με τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου 3863/2010, έχει ήδη προβλεφθεί η σταδιακή και σε βάθος χρόνου εξάλειψη αυτών των ειδικών ηλικιακών ορίων που αποτελούσαν πολυτέλεια για το ασφαλιστικό σύστημα», υπογράμμισε ο Γ. Βρούτσης.
Σύμφωνα με την Ημερησία με βάση τα στοιχεία:
Ο αριθμός των συνταξιούχων που εντάχθηκαν στο σύστημα πληρωμών, αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 9.707 άτομα, τον Ιούλιο κατά 12.696 άτομα και τον Αύγουστο κατά 12.549 άτομα, συνολικά κατά 34.952. Ο αριθμός των συνταξιούχων έφτασε τα 2.656.430 άτομα και «κρατήθηκε» στα ίδια περίπου επίπεδα λόγω της ταυτόχρονης διακοπής της καταβολής συντάξεων εξ αιτίας θανάτου, γάμου (τον Αύγουστο διακόπηκαν 8. 785 συντάξεις), καθώς και αναπηρικών κατόπιν ελέγχων (228.582 συνταξιούχοι αναπηρίας τον Αύγουστο έναντι 231.528 τον Ιούνιο). Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων συνταξιούχων (το 54,4%) προέρχεται από το ΙΚΑ και ακολουθεί το Δημόσιο (απ’ όπου αναμένονται αθρόες συνταξιοδοτήσεις έως το τέλος του έτους)
athensmagazine.gr

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.