Παρουσιάστηκε το νέο Hyundai Genesis

Παρουσιάστηκε το νέο Hyundai Genesis

Παρουσιάστηκε η 2η γενιά του μεγάλου και πολυτελούς sedan της Hyundai, που διαθέτει πίσω κίνηση -προαιρετικά 4κίνηση- και 4 επιλογές κινητήρων.
Έκανε ντεμπούτο στην Κορέα η νέα λιμουζίνα της Hyundai, η οποία έρχεται στη 2η γενιά της να εμφανισθεί πιο «premium» με πολλά gadgets και «πλούσιο» εσωτερικό, καθώς θα λανσαριστεί ως μεγάλο sedan τόσο στις ανατολικές αγορές, όσο και στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Genesis είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά, καθώς έχει μήκος 4.990 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.480 χλστ.

Το εσωτερικό του αποτελείται από ποιοτικά υλικά, ενώ ο κατάλογος εξοπλισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, head up display, οθόνη αφής, κάμερα σάρωσης του οδοστρώματος και πολλά άλλα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Όσον αφορά τους κινητήρες του νέου μοντέλου, υπάρχουν διαθέσιμοι 4 βενζίνης, ένας V6 3λιτρος με απόδοση 257 ίππους, ένας 3,3 λτ. V6 με 282 ίππων κι ένας 3,8 λτ. V6, που παράγει 315 ίππους. Στην κορυφή των εκδόσεων υπάρχει κι ένας 5λιτρος κινητήρας V8 που αποδίδει 425 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ προαιρετικά -μέσω του συστήματος HTRAC all-wheel drive της Hyundai- και στους δύο άξονες. Σημειωτέον τέλος ότι το εν λόγω μοντέλο, εφοδιασμένο με τον V8 ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και πιάνει την τελική ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα.

 

 

http://www.autotriti.gr/

Leave A Response