Η Εθνική για τη νίκη στο Βουκουρέστι

Η Εθνική για τη νίκη στο Βουκουρέστι

Το πρώτο βήμα έγινε. Για την ακρίβεια, ήταν άλμα. Τέτοια νίκη σκοράροντας τρεις φορές δεν την περίμενε κανείς. Μας «χάλασε», είναι αλήθεια, το γκολ του Στάνκου. Ολα τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οπως θα ήταν αν μετρούσε το τέρμα του Γκέκα στο φινάλε. Ομως, ας μην είμαστε πλεονέκτες. Νίκη ζητούσαμε, νίκη πήραμε. Αξίζαμε όμως κάτι παραπάνω. Η Εθνική έπαιξε πολύ καλά. Χρόνια είχε να κάνει τόσο καλή εμφάνιση. Πάθος, πίεση ψηλά, επιθέσεις και κάθετα κι από τα άκρα.

 

Τι άλλο να ζητήσεις. Απέναντί μας μια Ρουμανία που δεν έπεισε ότι μπορεί πολλά απέναντι στη «γαλανόλευκη». Δεν έκανε φάση σε όλον τον αγώνα. Αυτό το γκολ του Στάνκου όμως την κρατάει στο παιχνίδι. Η ρεβάνς στο Βουκουρέστι είναι μια άλλη ιστορία. Αλλος ο προσανατολισμός. Με βάση τα όσα είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι, η Εθνική θα περάσει. Δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν πρέπει να έχει πρόβλημα. Είναι ανώτερη ομάδα από τους Ρουμάνους. Εχει τον Μήτρογλου να πετάει και πάλι φωτιές και τα χαφ μας να είναι σε καλή κατάσταση.

Η απουσία του Κατσουράνη θα είναι μεγάλη, αλλά το ίδιο μεγάλη θα είναι και η απουσία τόσο του Μπουρτσεάνου όσο και του Λάζαρ στο κέντρο της ομάδας του Πιτσούρκα. Το πρώτο μέρος είναι δικό μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Η Εθνική για να μην μπλέξει θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη κι όχι να κρατήσει το σκορ στη «Νασιονάλ Αρένα». Είναι καλύτερη και αξίζει να πάει στο Μουντιάλ. Εδωσε απαντήσεις σε όλους για το αν μπορεί να παίξει καλή μπάλα. Ολα τα μπορεί. Οταν τα πράγματα σοβαρεύουν, η Εθνική βρίσκει τον τρόπο. Περιμένουμε να ολοκληρώσουν ό,τι άρχισαν χθες το βράδυ με νέα σούπερ εμφάνιση κι αποτέλεσμα πρόκρισης την ερχόμενη Τρίτη.

 

 

http://www.sportday.gr

Leave A Response