Βρείτε φθηνές διακοπές από το διαδίκτυο

Βρείτε φθηνές διακοπές από το διαδίκτυο

Το διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος συνεργάτης σας τόσο κατά την προετοιμασία των διακοπών σας, όσο και στην ολοκλήρωσή τους.

Θα αναφέρουμε ορισμένα από τα πιο γνωστά sites τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε μία απόφαση για τον προορισμό του ταξιδιού σας ή να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποκτήσετε σφαιρική άποψη για την επιλογή σας. Θα ανακαλύψτε επίσης πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε κάποιους προορισμούς

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωτικά τις καλύτερες τιμές για τα εισιτήριά σας, αλλά και για τα καταλληλότερα καταλύματα.

Επίσης, θα σας παρουσιάσουμε πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε εκεί όπου θα πάτε, τι αξιοθέατα υπάρχουν, αλλά και πως θα οργανώσετε με τέτοιο τρόπο το ταξίδι σας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα.

timeout.com/travel
Το timeout είναι μία σελίδα που δίνει πληροφορίες για κάθε δημοφιλή προορισμό

Lonelyplanet.com
Ίσως το πληρέστερο site για ταξίδια. Είναι απίθανο να θελήσετε να βρείτε κάτι και να μην υπάρχει σε αυτή τη σελίδα.

Roughguides.com
Παρέχει πολλές επιλογές, μεγάλο όγκο πληροφοριών και πολύ όμορφη σχεδίαση.

Our guide to the best beaches in Hawaii

Ο κόσμος των φεστιβάλ
Αυτά τα τρία site που σας παρουσιάσαμε θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να βρείτε τον ιδανικό προορισμό αλλά και να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν δεκάδες site, όχι τόσο οργανωμένα και με τόση ποικιλία, όγκο πληροφοριών και οπτικό υλικό, αλλά γεμάτα με πληροφορίες. Αν θέλετε οι διακοπές σας να είναι γεμάτες μουσική και συναυλίες, μπορείτε να τις προγραμματίσετε γύρω από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και να συνδυάσετε πολλά πράγματα μαζί.

The twin green and blue crater lakes of Setes Citades are one of the Azores' best-known sights. Image by James Kay / Lonely Planet
Το festivalsearcher.com σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, αν και απευθύνεται πιο πολύ σε νεανικό κοινό.


Ένα επίσης ενδιαφέρον site που σας δίνει πληροφορίες για τα φεστιβάλ και τις γιορτές που γίνονται ανά τον κόσμο είναι και το fest300.com.

Πώς θα πάμε;

1.Αεροπλάνα

wegolo.com
Το wegolo είναι μία από τις βασικές σελίδες που πρέπει να κοιτάξετε για να βρείτε τις καλύτερες τιμές.

dohop.com
Το dohop.com είναι μία άλλη ενδιαφέρουσα διαδικτυακή τοποθεσία για να κλείσετε τα εισιτήριά σας. Ένα από τα δυνατά σημεία του dohop είναι η δυνατότητα να ορίσετε ένα αεροδρόμιο αναχώρησης και να δείτε τις προσφορές που υπάρχουν.

skyscanner.com
Το skyscanner συνεργάζεται με εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες και με όλα τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία υπερ μηχανή αναζήτησης τιμών με τη λογική του skroutz.gr

A hiker takes in the view at Toroweap Point on the North Rim of the Grand Canyon. Image by www.fischerfotografie.nl / Getty

2.Οδικώς

Viamichelin.com
Πρόκειται για το καλύτερο site για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Με ακριβείς χάρτες και πάρα πολλές παραμέτρους για να έχετε την καλύτερη οδική εμπειρία.

Πού θα μείνουμε;
hotelscombined.com
Το hotelscombined είναι μία μηχανή αναζήτησης καταλύματος, που προσφέρει σχεδόν τα πάντα.

Airbnb.com
Εκτός από τη διαμονή σε ξενοδοχεία έχετε τη δυνατότητα να μείνετε σε κάποιο σπίτι.

Hostelworld.com
Το hostelworld είναι μία μηχανή αναζήτησης ξενώνων και hostel παγκοσμίως

Wild camping on the summit of Ben Lora with a view of the Isle of Mull, Scotland. Image Paul McGee / Moment / Getty Images

Τι θα κάνουμε εκεί που θα πάμε;
tripadvisor.com
Ίσως η πιο ολοκληρωμένη ιστοσελίδα για κάθε ταξιδιώτη. Όπως λέει και το όνομά του είναι ο σύμβουλός σας από την επιλογή του προορισμού μέχρι και τη βόλτα στα στενά της πόλης που επιλέξατε να επισκεφτείτε.

Foursquare.com
Το Foursquare είναι μία σύνθετη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος.

Like popcorn with legs, who could resist? Chapulines on sale in Oaxaca, Mexico. Image by Wendy Connett / Robert Harding World Imagery / Getty Images

Toursbylocals.com
Το Toursbylocals όπως λέει και το όνομά του, σας βοηθάει να βρείτε φίλους στο μέρος όπου θέλετε να πάτε, οι οποίοι θα σας προτείνουν μέρη για να σας γνωρίσουν την πόλη τους. Στην ουσία θα έχετε έναν προσωπικό ξεναγό. Η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν, οι ξεναγοί δεν είναι εθελοντές, όμως είναι πολύ καλύτερα από τη μαζική ξενάγηση που κάνουν τα τουριστικά γραφεία.

Eurocampings.co.uk
Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει στοιχεία για πάνω από 10.000 camping σε όλη την Ευρώπη.

Bobbing on the rapids as water spray whips your skin... little can beat the thrill of rafting down the Tongariro River in New Zealand. Image by Oliver Strewe / Lonely Planet Images / Getty Images

Go4motorhomerental.com
Το να νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο και να γυρίσετε την Ευρώπη ή όποιο άλλο μέρος του κόσμου θέλετε είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Fuel-prices-europe.info
Ενα βασικό πρόβλημα είναι να υπολογίσετε τις τιμές των καυσίμων για να βγάλετε το κοστολόγιο του ταξιδιού σας. Η ιστοσελίδα αυτή σας δίνει τις μέσες τιμές της ημέρας σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

A bus stop in China. Image by Austin Bush / Lonely Planet Images / Getty Images.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/

Leave A Response