Ανδρικές κάλτσες και πως φοριούνται

Ανδρικές κάλτσες  και πως φοριούνται
Μην σνομπάρετε τις κάλτσες. Σας κρατάνε ζεστούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα, σας γλιτώνουν από τις δυσάρεστες μυρωδιές και σας βοηθάνε να βάλετε τα παπούτσια σας. Μην υποτιμάτε το ρόλο της κάλτσας στο look σας, γιατί ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε οι γυναίκες στους άντρες, είναι τα παπούτσια. Και ως γνωστόν, οι κάλτσες πάνε πακέτο με τα παπούτσια…
Οι άσπρες κάλτσες επιτρέπονται μόνο στα σπορ

  Ίσως ο πιο παραβιασμένος κανόνας της μόδας. Σχεδόν όλοι φοράνε άσπρες βαμβακερές κάλτσες ακόμα κι όταν δεν παίζουν μουντιαλίτο. Φανταστείτε έναν άντρα από πάνω μέχρι κάτω στην τρίχα, με ένα ακριβό μαύρο κοστούμι και τα καλύτερα λουστρίνια παπούτσια. Φανταστείτε τον τώρα να κάθεται στην καρέκλα και να ανασηκώνεται το μπατζάκι του, αποκαλύπτοντας μια άσπρη κάλτσα. Η απόλυτη καταστροφή του στυλ αλλά.

Ακόμα κι αν θέλετε να συνδυάσετε τα All Star σας ή τα Nike σας με τζιν, μην βάλετε άσπρες. Υπάρχουν τόσα χρώματα κι αποχρώσεις, πρέπει εσείς να διαλέξετε το χειρότερο;

Αν αποφασίσατε να γραφτείτε επιτέλους στο γυμναστήριο, μπορείτε να τις αγοράσετε με το κιλό. Αν εξαιρέσουμε τις δραστηριότητες που απαιτούν πολύ ιδρώτα, οπουδήποτε αλλού απαγορεύονται δια ροπάλου. Μέσα στα απαγορευμένα πεδία βρίσκεται κι ένα «σπορ» που προκαλεί πολλές σταγόνες ιδρώτα αλλά δεν επιτρέπει να φοράτε άσπρες κάλτσες. Ή μάλλον όχι. Δεν επιτρέπεται κανένα είδος κάλτσας. Και, ναι, μιλάμε για το σεξ.

Για αυτό λοιπόν, αναδιοργανώστε την ντουλάπα και τα συρτάρια σας, τοποθετώντας τις άσπρες βαμβακερές σας καλτσούλες μακριά από το βελούδινο σακάκι σας.

Το επίσημα παπούτσια απαιτούν λεπτές κάλτσες

 Αν είστε καλεσμένοι σε ένα επίσημο γεγονός, δεν μπορείτε επ’ ουδενί να βάλετε βαμβακερές κάλτσες, όποιο και να είναι το χρώμα τους. Δηλαδή, δεν αρκεί η κάλτσα σας να είναι μαύρη. Και ο λόγος είναι απλούστατος. Οι αθλητικές κάλτσες είναι από πιο χοντρό ύφασμα, με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτουν κάποιες φορές το παπούτσι. Επίσης, όπως και να το κάνεις, οι αθλητικές κάλτσες είναι πιο φτηνές στο μάτι και δεν ταιριάζουν με το ωραίο σας παπούτσι, για το οποίο χαλάσατε δύο μισθούς σε ένα απόγευμα. Εκτός των άλλων, οι πιο χοντρές κάλτσες θα σας στενεύουν στο coup de pied.
Οι λεπτές, νάιλον κάλτσες είναι το πιο σίγουρο στοίχημα για να ασχολούνται όλοι με τα τέλεια, λουστρίνια παπούτσια σας κι όχι με τις άθλιες- ναι άθλιες θα δείχνουν- κάλτσες σας.

Ταιριάξτε τις κάλτσες σας με το παντελόνι, όχι με τα παπούτσια
 Ουσιαστικά όταν φοράτε παντελόνι, εκτός από τζιν, το μάτι πέφτει στη διαφορά χρώματος της κάλτσας με το παντελόνι, κι όχι με το παπούτσι. Οπότε ανάλογα με την απόχρωση του παντελονιού, ταιριάξτε τις κάλτσες. Τα μαύρα με τα μαύρα, τα καφέ με τα καφέ και ούτω καθ’ εξής. Όχι πως θα πείραζε να βάλετε μαύρες κάλτσες με μαύρα παπούτσια και μπεζ παντελόνι. Απλά είναι προτιμότερη και καλύτερη στο μάτι, η μπεζ κάλτσα που “δένει” ομοιόμορφα με το μπεζ παντελόνι.

Kάλτσες+σορτς= Καταστροφή

 Αν και το συγκεκριμένο είναι συνήθεια των τουριστών, καλό θα είναι να το επισημάνουμε για αυτούς που επιθυμούν να αντιγράψουν το στυλ του Άγγλου από τη Ίο. Εκτός από στοιχείο κακογουστιάς, δεν σας συμφέρει να το κάνετε, γιατί με τις κάλτσες και το σορτς, τα πόδια σας φαίνονται κοντύτερα. Για να αποφύγετε βέβαια τη δυσοσμία που θα δημιουργηθεί εάν παραλείψετε να βάλετε κάλτσα, αγοράστε τις πολύ κοντές κάλτσες- ναι,ναι, τα λεγόμενα σοσονάκια- που δεν φαίνονται.

Οι funky κάλτσες μένουν σπίτι

Ναι, σίγουρα όλοι έχετε σπίτι σας κάποια ζευγάρια με τρελά χρώματα και αστεία σχέδια- σας τα έφερε δώρο η κοπέλα σας. Στο σπίτι όμως είναι και η θέση τους. Μην διανοηθείτε να βγείτε στον έξω κόσμο φορώντας κάλτσα με αρκουδάκια, με τον Σούπερμαν κι όλο το χρωματολόγιο του ουράνιου τόξου. Σπίτι σας κάντε ότι θέλετε, δεν σας βλέπει κανείς για να θεωρήσει ότι περνάτε τη δεύτερη εφηβεία σας…

Πείτε όχι στις τρύπες

 Πρέπει να αγοράζετε καινούριες κάλτσες κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο. Απ’ ότι ξέρουμε, δεν είναι φτιαγμένες κι από το καλύτερο υλικό του κόσμου και γεμίζουν τρύπες συχνά- πυκνά. Αν αναγκαστείτε να βγάλετε τα παπούτσια σας και να εμφανίσετε σε κοινή θέα την τρύπια σας κάλτσα, η δημοτικότητά σας μάλλον θα παρουσιάσει ύφεση. Προς αποφυγήν τέτοιων καταστάσεων, μην παραλείπετε να επισκέπτεστε τα μαγαζιά, έστω μία φορά το χρόνο, για να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας.

Leave A Response