νέα Mercedes-Benz CLS

νέα Mercedes-Benz CLS

Εκτός από την εξέλιξη του κομψού της είδους της, η CLS εκπροσωπεί και την πρώτη απόπειρα των Γερμανών να συνδυάσουν τις επιδόσεις δια χειρός Affalterbach με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Η νέα γενιά του μοντέλου που το 2003 εισήγαγε στο λεξιλόγιο της αυτοκινητοβιομηχανίας την σχεδιαστική έννοια των τετράθυρων coupe ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sindelfingen, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την E-Class με την οποία μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του μέρη.

Μαζί με τις ήδη γνωστές από την έκθεση του Los Angeles το Nοέμβριο του 2017, «απλές» εκδόσεις της CLS ξεκίνησε και η παραγωγή της ισχυρότερης CLS 53 4Matic+ η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της μόλις την προηγούμενη εβδομάδα από την έκθεση του Detroit, αποτελώντας εφαλτήριο για ένα νέο ήπια υβριδικό είδος επιδόσεων δια χειρός AMG.

Η CLS 53 4Matic+ αξιοποιώντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή του εξακύλινδρου κινητήρα 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή επωφελείται από ισχύ 435 ίππων και 420 Nm ροπής, ενώ το επικουρικό ηλεκτρικό σύστημα EQ Boost αναλαμβάνει να προσθέσει επιπλέον ισχύ 22 ίππων και 250 Nm ροπής, καλύπτοντας την υστέρηση του turbo η συνεισφέροντας στις επιδόσεις σε συνθήκες γρήγορής οδήγησης.

Τις προδιαγραφές της έκδοσης συμπληρώνει η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης 4Μatic+ ενώ την μετάδοση αναλαμβάνει το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο 9G Tronic χωρίς φυσικά να λείπουν όλες οι συνήθεις αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν συνδεθεί με την AMG.

auto.in.gr

Leave A Response