Ρολάκια λαβράκι αυγολέμονο

Ρολάκια λαβράκι αυγολέμονο

Υλικά

Για τα ρολάκια 

• 8 φιλέτα λαβράκι ΝΗΡΕΑ, 90-120γρ. περίπου το κάθενα, με δέρμα
• 2 καρότα κομμένα στο μέγεθος σπίρτου (ζουλιέν)
• 2/3 κούπας (160ml) λευκό κρασί
• Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 6-8 κλωναράκια σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κούπα (240ml) λευκό κρασί
• 1 ½ κούπας (360 ml) ζωμό λαχανικών
• 1 ½ κ.σ. κορνφλάουρ
• 2 κρόκους αυγών
• 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
• Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Για τα ρολάκια ψαριού

Αφαιρείτε το δέρμα από τα φιλέτα, τοποθετείτε στο κέντρο των φιλέτων τα κομμένα καρότα και τα τυλίγετε σε σφιχτά ρολάκια. Τα σφραγίζετε με οδοντογλυφίδες, τα τοποθετείτε σε ρηχό τηγάνι και τα αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα ρολάκια με το κρασί και τα σιγοβράζετε για 8′-10′. Διατηρείστε τα ζεστά.

Για το αυγολέμονο

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο στο λάδι. Προσθέτετε τo κρασί και το ζωμό και το αφήνετε ακάλυπτο να βράσει μέχρι τα υγρά να μειωθούν σε 1 ½ φλιτζάνι. Στραγγίζετε τα λαχανικά και διατηρείτε το ζωμό τους ζεστό. Για να πήξει η σάλτσα, διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό λεμονιού. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών σε μπολ μέτριου μεγέθους και ρίχνετε σιγά-σιγά το μίγμα λεμονιού-κορνφλάουρ. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό στο μίγμα αυγών-λεμονιού για να ζεσταθούν τα αυγά και να μην κόψουν. Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Τοποθετείτε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσοχή μην βράσει η σάλτσα γιατί θα σβολιάσουν τα αυγά.

Σερβίρισμα

Συνοδεύεται με άγριο ρύζι, σέλερυ και το αυγολέμονο στο πλάι.

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response