Οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές… στη γειτονιά μας

Οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές… στη γειτονιά μας

Αν σας μείνουν μερικά επιπλέον χρήματα στο φετινό καλοκαιρινό σας budget, εκτός από τις πατροπαράδοτες ελληνικές διακοπές στα νησιά, αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και κάτι διαφορετικό.

Όπως ας πούμε, βαλκανικές παραλίες που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν. Καστροπολιτείες στη «γειτονιά» μας, ό,τι πρέπει για ρομαντικές εξορμήσεις. Και μεσογειακά νησιά γεμάτα Ιστορία και ομορφιά, για κάτι πιο εξωτικό.

Κι όλα τα παραπάνω, σε τιμές που, με μια πρώτη (και δεύτερη) ματιά, είναι πολύ πιο οικονομικές από τα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Αλβανική Ριβιέρα

Οι διεθνείς ταξιδιωτικοί οδηγοί κάνουν λόγο για το τελευταίο ανεξερεύνητο κομμάτι της Ευρώπης, και δεν έχουν άδικο. Ειδικά για την μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, δύσκολα ταυτίζεται η Αλβανία με διακοπές. Κι όμως, διαθέτει πανέμορφες παραλίες, ειδικά στο κομμάτι του Ιονίου, και σούπερ τιμές. Το Εξαμίλι είναι το πιο γνωστό και το πιο ειδυλλιακό σημείο των αλβανικών ακτών, μόλις 144 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και λίγα λεπτά από τους Αγίους Σαράντα. Έχει γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμο, μικρά νησάκια-αφορμές για βαρκάδα, φθηνά ξενοδοχεία και ταβερνάκια και την αρχαία πόλη του Βουθρωτού σε απόσταση αναπνοής. Πολύ κοντά βρίσκεται και η γαλάζια λίμνη που οι ντόπιοι αποκαλούν «Μπλε Μάτι». Αν θέλετε να συνδυάσετε τις θαλασσινές εξορμήσεις με μια εξερεύνηση στην «ενδοχώρα», διανύστε την απόσταση ως το Αργυρόκαστρο, μια πόλη-παραμύθι, χτισμένη από πέτρα πάνω σε οκτώ λόφους.

Οι τιμές: Αξιοπρεπή δίκλινα δωμάτια στη θάλασσα θα βρείτε από 20-30€, όπως αυτά της Villa Nertili στα 30€, του Hotel Pelod στα 31€, και του Besimi Apartment στα 20€. Αντίστοιχες τιμές θα βρείτε και στο Αργυρόκαστρο.
Διαβάστε περισσότερα – Εκεί που τα Βαλκάνια βουτούν στη θάλασσα 

Κότορ, Μαυροβούνιο

Συνδυάστε το ταξίδι στην Αλβανία με ένα extended road trip ως το Μαυροβούνιο και δεν θα το μετανιώσετε: Πρώτον, θα αποφύγετε τα αεροπορικά έξοδα και δεύτερον, θα βρεθείτε σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Αδριατικής, στον πανέμορφο κόλπο του Κότορ. Το ίδιο το Κότορ είναι μια κουκλίστικη καστροπολιτεία πλάι στην καταγάλανη θάλασσα, γεμάτη μεσαιωνική γοητεία και δροσερές πλατείες κρυμμένες μέσα στα τείχη. Η γύρω περιοχή είναι γεμάτη παραθαλάσσιους οικισμούς, με όμορφες παραλίες όπως αυτή της Jaz και του Αγίου Στεφάνου. Για το φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο για ένα καλό βαλκανικό γεύμα, ενώ για τη διαμονή σας, θα βρείτε επιλογές εντός και εκτός καστροπολιτείας, σε τιμές κάτω των 40€ για το δίκλινο.

Η διαμονή: Τα διαμερίσματα Ivetic στο Radanovici στοιχίζουν 31€ και είναι σούπερ-ευρύχωρα. Τα διαμερίσματα Djuricic βρίσκονται κοντά στο Κότορ και την πόλη της Μπούντβα, είναι λιτά αλλά περιποιημένα και βλέπουν θάλασσα, ενώ στοιχίζουν περί τα 35€, και χωρούν ως και πενταμελή οικογένεια. Τα μοντέρνα άνετα δίκλινα του Nova Kovia στο Radanovici στοιχίζουν 35€. Τα φωτεινά δίκλινα του Guest House 455 μέσα στην πόλη του Κότορ ξεκινούν από τα 57€.

Μάλτα

Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνή η διαμονή όσο στα Βαλκάνια, αλλά η Μάλτα παραμένει ο πιο οικονομικός αεροπορικός προορισμός για το καλοκαίρι, αφού η Ryanair έχει ακόμα θέσεις για τους υπόλοιπους θερινούς μήνες σε τιμές κάτω από τα 100€ μετ’ επιστροφής. Το νησί των Ιπποτών είναι γεμάτο αρχαιολογικούς θησαυρούς, οικισμούς όπου οι ιπποτικές επιρροές σμίγουν με τον αραμπέσκ αέρα, και παραλίες που θα ικανοποιήσουν τα μεσογειακά κολυμβητικά σας ένστικτα. Μη χάσετε τις βόλτες στην πρωτεύουσα, την Βαλέτα, τις εξερευνήσεις στην ατμοσφαιρική καστρόπολη της Μεδίνας, τα μεσημέρια με φθηνούς ψαρομεζέδες (από 10€ το άτομο για φουλ γεύμα) στα ταβερνάκια του Μάρσασλοκ με φόντο πολύχρωμα βαρκάκια και το tour στο νησί του Γκότζο. Τις βουτιές θα τις επιχειρήσετε στo πανέμορφο Blue Lagoon στο νησάκι του Κόμινο. Η καρδιά της βραδινής ζωής χτυπά στη Sliema και το St Julians, δίπλα στη Βαλέτα, με τιμές που δεν απέχουν πολύ από τον ελληνικό μέσο όρο.

Η διαμονή: Για ένα αξιοπρεπές δίκλινο, οι τιμές θα κυμανθούν το καλοκαίρι στα 50€ – χωρίς να αποκλείεται να βρείτε και οικονομικότερα, ιδιαίτερα αν επιλέξετε το St Julians ή πιο off περιοχές στα βόρεια και τα νότια του νησιού. Μερικές low budget επιλογές που εντοπίσαμε για τον Ιούλιο είναι τα μικρά, λιτά δίκλινα του Attard Guesthouse στην ομώνυμη περιοχή στα 45€, τα deluxe δίκλινα του Luxury Room South Malta στο Zurrieq και τα περιποιημένα δίκλινα του Sunstone στον κόλπο του Αγίου Παύλου από 70€.

http://www.in2life.gr

Leave A Response