5 αστέρια από τον EuroNCAP για το Skoda Kodiaq

5 αστέρια από τον EuroNCAP για το Skoda Kodiaq

Ο έγκριτος οργανισμός EuroNCAP επιβράβευσε το Skoda Kodiaq  με τη μέγιστη δυνατή διάκριση των 5 αστέρων, επιβεβαιώνοντας πως προσφέρει τη βέλτιστη ασφάλεια για όλους τους επιβάτες.

Έτσι μετά τα Skoda Octavia, Fabia, Rapid, Citigo, Yeti και Superb το Kodiaq είναι το έβδομο μοντέλο με τα σήματα του ιστορικού κατασκευαστή που κατακτά την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων, που ανακλά τις υψηλές προδιαγραφές των συστημάτων ασφάλειας που έχει εξελίξει η μάρκα.
Ο EuroNCAP αξιολόγησε με 92% την προστασία για τους ενήλικες, ενώ το Kodiaq διέπρεψε και στην πλευρική δοκιμή πρόσκρουσης, προσφέροντας κορυφαία προστασία. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Επίσης, ο EuroNCAP επισήμανε συγκεκριμένα την αποτελεσματικότητα του στάνταρντ συστήματος αυτόνομης πέδησης (Front Assist), το οποίο λειτουργεί το ίδιο καλά στις χαμηλές ταχύτητες –όπως σε μία τυπική οδήγηση στην πόλη– και στην πρόληψη σχεδόν όλων των περιπτώσεων πιθανής σύγκρουσης στις υψηλότερες ταχύτητες, όπως σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Το νέο Skoda Kodiaq δεν προστατεύει μόνο τους επιβαίνοντες αλλά και τους πεζούς με την ειδική σχεδίαση του προφυλακτήρα να μειώνει το μέγεθος της επαφής με τα γόνατα τους, ενώ από επαρκής έως υψηλή βαθμολογία δόθηκε για την προστασία της λεκάνης και των κεφαλιών των πεζών.
Ο πλήρης στάνταρντ εξοπλισμός ασφαλείας του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έως 9 αερόσακους, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με προεντατήρες, σύστημα ασφάλισης ISOFIX για παιδικά καθίσματα στα πίσω καθίσματα και αυτόματη ενεργοποίηση των αλάρμ σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού ή σε περίπτωση σύγκρουσης. Στην περίπτωση μίας επικείμενης σύγκρουσης, το σύστημα πρόληψης «Crew Protect Assist» κλείνει τα παράθυρα και την οροφή και προεντείνει τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας. Αν το κακό γίνει, τότε το σύστημα «Multi-Collision Brake» αποτρέπει την ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκινήτου επιβραδύνοντας το.

Επιπλέον, το Kodiaq εφοδιάζεται με ένα σύνολο από κάμερες και συστήματα που βασίζονται σε ραντάρ και αισθητήρες. Το σύστημα «Front Assist» σε συνδυασμό με το «City Emergency Brake» και το «Pedestrian Monitor» συνδράμουν στην πρόληψη των ατυχημάτων με πεζούς. Οι τέσσερις κάμερες του συστήματος «Area-View» προβάλλουν στην οθόνη του infotainment ότι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το αυτοκίνητο, ενώ τα συστήματα υποβοήθησης «Manoeuvre Assist» και «Rear Traffic Alert» προειδοποιούν για κρυφούς κινδύνους σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα.

Η ŠKODA προσφέρει στον εξοπλισμό του, σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι τα: Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Blind Spot Detect, Emergency Assist, Traffic Jam Assist και Traffic Sign Recognition. Το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Driver Alert» είναι εξίσου σημαντικό, επισημαίνοντας στον οδηγό πως έφτασε η ώρα για ένα μικρό διάλλειμα μετά από συνεχή οδήγηση.

iefimerida.gr

Leave A Response