Το 19,63% του Mega Channel στον όμιλο Σαββίδη

Το 19,63% του Mega Channel στον όμιλο Σαββίδη

To 19,63%  της Τηλέτυπος (Mega Channel) απέκτησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. To ποσοστό ανήκε στον εκδοτικό όμιλο του Πήγασου.
Ο Πήγασος ελέγχει το 32,73% του Mega, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το 19,63% είναι διαθέσιμο προς πώληση, καθώς το υπόλοιπο 12,73% είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες.

Το τίμημα (περίπου 5 εκατ. ευρώ) θα επιτρέψει στην εκδοτική εταιρεία που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας να πάρει οικονομικές ανάσες. Από την άλλη πλευρά, με την κίνηση αυτή ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει συνολικά στον Πήγασο.
Η πρόταση Σαββίδη αποτιμά το σύνολο του Mega μόλις στα 25 εκατ. ευρώ.
Μεγαλομέτοχοι του Mega εκτός του Πήγασου είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο ΔΟΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης, αν μελλοντικά ενισχύσει τη συμμετοχή του πάνω από το 33%, είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του Mega.

Η επίσημη ανακοίνωση της «Τηλέτυπος»
Η Τηλέτυπος Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 22/5/2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες  ψήφους.
Το ποσοστό συμμετοχής της Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.
Newsroom ΔΟΛ

Leave A Response