Η Intel εξαγοράζει την Mobileye για τα μάτια των οχημάτων χωρίς οδηγό

Η Intel εξαγοράζει την Mobileye για τα μάτια των οχημάτων χωρίς οδηγό

Στην εξαγορά της τεχνολογίας που επιτρέπει στα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους «να βλέπουν» προχωρά η Intel, επενδύοντας 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την ισραηλινή εταιρεία Mobileye, προσδοκώντας έσοδα ύψους 70 δισ. έως το 2030 από την παροχή τεχνολογίας και διαδικτυακών υπηρεσιών για τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Με την εξαγορά αυτή, ουσιαστικά ενώνονται τα «έξυπνα» μάτια του αυτόνομου οχήματος με τον «έξυπνο» εγκέφαλό του, είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνοντας σύμβουλος της Intel, Βράιν Καζάνιτς στους εργαζόμενους της εταιρείας. Όπως εξήγησε στην επιστολή του, έτσι συνδυάζονται οι λύσεις που  προσφέρει η Intel για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων σε επεξεργαστική ισχύ και δικτύωση με την καλύτερη πρόταση της αγοράς για τεχνολογία computer vision.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αξία των δεδομένων που διακινούνται από τα οχήματα χωρίς οδηγό με την Intel να αυτοπροσδιορίζεται δια στόματος του επικεφαλής της ως «επιχείρηση δεδομένων» (“data company”).

Οι δραστηριότητες στις οποίες επικεντρωνόμαστε, είπε ο CEO της Intel, είναι λύσεις για τη δημιουργία, τη χρήση και την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και εξήγησε:


Δείτε ένα βίντεο από την Mobileye για το τι βλέπει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο

Με τέσσερα terabytes δεδομένα κάθε μέρα, ένα μέσο αυτόνομο όχημα παράγει τόσα δεδομένα όσο τρεις χιλιάδες άνθρωποι. Με ένα μόλις εκατομμύριο αυτόνομα οχήματα στους δρόμους, τα δεδομένα που παράγονται ισοδυναμούν με αυτό του μισού παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτός ο όγκος δεδομένων απαιτεί ό,τι έχει η Intel για να προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις που απαιτούν οι πελάτες μας, σημείωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.


Αναγνώριση ένδειξης από τους φωτεινούς σηματοδότες (πηγή: Mobileye)

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνών, οπότε η Mobileye θα αποτελεί πλέον μέρος της αμερικανικής Intel.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr για το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό

tech.in.gr

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.