Τυροκροκέτες!!

Τυροκροκέτες!!

Λατρεύω όλων των ειδών τα τυριά και ειδικά τα κίτρινα αλμυρά!!
Καταναλώνω κάθε είδους έδεσμα που περιέχει τυρί, είτε μέσα είτε απέξω!!
Απολαμβάνω το λιώσιμο του τυριού σε πίτσες, τυροκροκέτες,σαγανάκια,τυροπιτάκια.
Ακόμα και στο ταπεινό τοστ!!
Η πρώτη φορά που αναφέρεται το τυρί είναι στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Ο Κύκλωπας Πολύφημος  έφτιαχνε τυρί από κατσικίσιο γάλα.
Αλλά η πρώτη αναφορά για σκληρό τυρί βρίσκεται σε μια επιστολή του Επίκουρου (Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος 341 – 270 π.χ.)που απευθύνεται στον μέντορα του και του ζητάει ένα κεφάλι κίτρινο τυρί για την γιορτή του.
Στην αρχαία Ρώμη το τυρί ήταν καθημερινό φαγητό και ο Πλίνιος καταγράφει ότι ο Ζαρατούστρα(ιδρυτής της θρησκείας τού Ζωροαστρισμού) ζούσε μόνο με τυρί.

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3,3/4 φλυτζάνια αλμυρό σκληρό τυρί τριμμένο
6 αυγά
1 φλυτζάνι και λόγο ακόμα αλεύρι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το πλάσιμο
λίγο αλάτι(δοκιμάστε το μείγμα πρώτα)
Γίνονται 25-30 περίπου.

Βάλτε το τριμμένο τυρί σε ένα μπώλ.

Ρίξτε τα αυγά και το πιπέρι.

Ανακατέψτε το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέστε το αλεύρι.

Ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα απαλό και όχι πολύ σφικτό που να κολλάει στα χέρια..

Αλείψτε τα χέρια σας με το λάδι και πλάστε μικρά μπαλάκια.
Βάλτε τα σε λαδωμένο ταψάκι.
Αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν.
Οταν τις βγάζω από το ψυγείο τις ξαναδουλεύω λίγο !
Είναι σφικτές ,δεν κολλάνε στα χέρια, και έτσι γίνονται λείες.
Δείτε την φωτο από κάτω.

Βάλτε σε κατσαρόλα άφθονο λάδι να ζεσταθεί καλά(όχι να κάψει) και τηγανίστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Φτιάξτε μικρές στρογγυλές τυροκροκέτες-μπουκίτσες για να τηγανιστούν πιο εύκολα μέχρι μέσα.

Απολαύστε  τις τυροκροκέτες σας ζεστές!!Μπορείτε να τις φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να τις έχετε στο ψυγείο έτοιμες για τηγάνισμα.

http://koykoycook.blogspot.gr/

Κράτα το

Leave A Response