Από τι κινδυνεύουν αγόρια και κορίτσια στο Internet και τι να προσέχουν οι γονείς

Από τι κινδυνεύουν αγόρια και κορίτσια στο Internet και τι να προσέχουν οι γονείς

Απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις για να είναι ασφαλή, τονίζουν οι ειδικοί.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 16 ετών συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά στο Διαδίκτυο, που σημαίνει ότι απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις για να είναι ασφαλή, επισημαίνεται στα αποτελέσματα της έρευνας «Growing Up Online – Connected Kids», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και το ινστιτούτο iconKids&Youth.

AdTech AdΌπως προκύπτει, στα κορίτσια αρέσει να χρησιμοποιούν smartphones, ενώ τα αγόρια προτιμούν υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Έτσι, τα αγόρια είναι γενικά πιο πιθανό να εθιστούν σε παιχνίδια στον υπολογιστή, αφού τα αναφέρουν πιο συχνά στη λίστα των καθημερινών τους online δραστηριοτήτων. Τα κορίτσια, από την άλλη, επιλέγουν την επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων και instant messengers.

Πιθανόν λόγω της κοινωνικότητας τους, τα κορίτσια τείνουν να επιλέγουν πιο συχνά μέλη της οικογένειας ή φίλους τους ως πηγή πληροφόρησης, ενώ τα αγόρια βασίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο για ειδήσεις.

Τα αγόρια είναι δε πιο πιθανό να νομίζουν ότι ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και πως να προστατεύουν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται online. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, τα αγόρια είναι λιγότερο συνεσταλμένα στο Διαδίκτυο από ό, τι τα κορίτσια. Παρέχουν πολλές προσωπικές τους πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσποιούνται ότι είναι μεγαλύτερα από ό, τι πραγματικά είναι.

Προσπαθούν επίσης να παρακάμψουν προγράμματα γονικού ελέγχου στις συσκευές τους και κρύβουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα από τους γονείς τους. Και υπάρχει κάτι να κρύψουν, σύμφωνα με δική τους ομολογία, καθώς τα αγόρια σε σύγκριση με τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι γονείς αγοριών θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι κάνουν τα αγόρια τους στο Διαδίκτυο. Πρέπει να χρησιμοποιούν ενημερωμένα προγράμματα γονικού ελέγχου που δεν θα είναι δυνατό να παρακαμφτούν για να προφυλαχθούν τα παρορμητικά αγόρια τους από ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες πληροφορίες, όπως παιχνίδια που δεν προορίζονται για παιδιά. Εν τω μεταξύ, οι γονείς κοριτσιών πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στα άτομα με τα οποία επικοινωνούν διαδικτυακά οι κόρες τους. Τα κοινωνικά δίκτυα και τα messenger apps χρησιμοποιούνται συχνά από αμφίβολους χαρακτήρες για να κερδίσουν δόλια την εμπιστοσύνη ενός παιδιού», συμβουλεύει ο Andrei Mochola, head of consumer business της Kaspersky Lab.

Παναγιώτης Μαρκίδης

http://news247.gr

Κράτα το

Leave A Response