Είναι αυτή η οθόνη ενός επόμενου iPhone;

Είναι αυτή η οθόνη ενός επόμενου iPhone;

Με κυρτά τελειώματα προς τρεις κατευθύνσεις, στρογγυλεμένες άκρες και πλαίσιο με ελάχιστα περιθώρια.

Όπως παρουσιάζει το Verge, η Sharp έχει έτοιμη μια οθόνη για smartphones με κυρτά τελειώματα προς τρεις κατευθύνσεις, στρογγυλεμένες άκρες και πλαίσιο με ελάχιστα περιθώρια. Το σχέδιο της ιαπωνικής εταιρείας ονομάζεται Corner R και χρησιμοποιεί δική της τεχνολογία οθόνης ελεύθερης μορφής, η οποία επιτρέπει σε IGZO LCD πάνελ να κοπούν σε διάφορα σχήματα.

AdTech Ad

Η συγκεκριμένη οθόνη είναι ένα λειτουργικό πρωτότυπο διαγωνίου 5,2 ιντσών με ανάλυση 1080p. Για την ώρα η Sharp φαίνεται ότι δυσκολεύεται να αξιοποιήσει εμπορικά τη σχετική τεχνολογία. Εντούτοις, η συγκεκριμένη πρόταση ίσως βρει πιο εύκολα τον δρόμο προς τη μαζική παραγωγή.

Και κάπου εδώ μπαίνει στην εικόνα η Apple, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα αμερικανικών Μέσων είναι σε συζητήσεις με τη Sharp, προκειμένου να προμηθευτεί από τους Ιάπωνες οθόνες για επόμενα μοντέλα iPhone. Το έναυσμα έδωσε ανακοίνωση της Sharp για την επένδυση 566 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό την ανάπτυξη γραμμών παραγωγής OLED οθονών. Στόχος της είναι οι νέες μονάδες κατασκευής οθονών οργανικών LED, στις πόλεις Μι και Οσάκα, να είναι παραγωγικές από τον Ιούνιο του 2018.

Η ανακοίνωση της επένδυσης εντάσσεται στη γενικότερη στροφή της Sharp προς τις οθόνες τεχνολογίας OLED και ήρθε λίγες εβδομάδες μετά από την εξαγορά του πλειοψηφικού της πακέτων μετοχών από τη Foxconn. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, με τα εργοστάσια συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών σε όλο τον κόσμο (και βασικός συνεργάτης της Apple), έδωσε 3,81 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να αποκτήσει το 66% της Sharp. Η συμφωνία έκλεισε τον Αύγουστο μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και θεωρείται ότι δίνει την ευκαιρία στην ιαπωνική φίρμα να μπει πιο δυνατά (ως προμηθευτής) στην αγορά των φορητών συσκευών.

Στην αλληλουχία των συμπτώσεων, που ίσως συνηγορούν προς την κατεύθυνση πως μία τέτοια οθόνη της Sharp μπορεί να είναι αυτή ενός επόμενου iPhone, προστίθεται και μία πατέντα, ιδιαίτερα χρήσιμη στην προκειμένη περίπτωση. Εδώ και χρόνια η Apple έχει κατοχυρώσει το πώς τοποθετείται λειτουργικά μια κάμερα πίσω από την οθόνη. Η πατέντα αυτή θα έλυνε ένα πρόβλημα που προκύπτει με την κατά άλλα εντυπωσιακή οθόνη της Sharp, από την εξάλειψη του περιθωρίου στο πάνω μέρος της συσκευής –η τοποθέτηση της κάμερας στο κάτω μέρος δεν είναι εργονομική. Μια οθόνη που ενδέχεται να αλλάξει το form factor των smartphones.

http://news247.gr/

Leave A Response