4 χαρακτηριστικά μιας καλής εταιρείας web hosting

4 χαρακτηριστικά μιας καλής εταιρείας web hosting

Εαν ξεκινάτε τώρα μια ηλεκτρονική επιχείρηση ή απλά φτιάχνετε μια ιστοσελίδα για εσάς ή την εταιρεία σας, θα πρέπει να βρείτε μια εταιρεία web hosting ώστε να φιλοξενήσετε το έργο σας. Για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης, θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον καλύτερο δυνατό πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εδώ αναλύονται τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξετε να έχει μια εταιρεία:

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών στο web hosting και στο διαδίκτυο γενικότερα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Όταν το site σας έχει πρόβλημα και είναι down -είτε από δικό σας λάθος είτε της εταιρείας – θα πρέπει να έχετε αξιόπιστους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν άμεσα και θα επαναφέρουν σε λειτουργία την ιστοσελίδα. Πολλές εταιρείες διαφημίζονται ως οι φθηνότερες στην αγορά αλλά όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα δεν μπορείτε με τίποτα να τους βρείτε στα τηλέφωνα και στα emails. Πριν από την εγγραφή σας σε οποιαδήποτε εταιρεία web hosting πάρτε το χρόνο σας και μελετήστε αρκετές εταιρείες καθώς ακόμα και διάφορες κριτικές στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα WebHostingGreece παραθέτει reviews και κριτικές από εταιρείες που βασίζονται σε αληθινές εμπειρίες.
Μια καλή εταιρεία web hosting θα πρέπει να έχει πολλές επιλογές εξυπηρέτησης όπως emails, τηλέφωνα,live chat καθώς και forum υποστήριξης μεταξύ των πελατών και των τεχνικών.

Uptime

Το uptime είναι το ποσστό του χρόνου που ένας σερβερ είναι online. Ενώ θα πρέπει πάντα να κάνετε την καλύτερη επιλογή στην εταιρεία, να ξέρετε ότι σίγουρα θα προκύψει μια αναποδιά και η καλύτερη εταιρεία του κόσμου θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα – μικρό ή μεγάλο. Εδώ παίζει ρόλο η εξυπηρέτηση που αναφέραμε καθώς μια σοβαρή εταιρεία θα επιλύσει το πρόβλημα άμεσα και θα ενημερώνει σχετικά με την πορεία αποκατάστασης τους πελάτης της.
Να θυμάστε τον απλό κανόνα των εννιαριών. Όσα περισσότερα εννιάρια στο uptime της εταιρείας, τόσο μεγαλύτερη εγγύηση. Υπάρχουν εταιρείες web hosting που προσφέρουν uptime 99.99% κι άλλες που προσφέρουν 99.9999% . Οι τελευταίες προσφέρουν κάποια λεπτά παραπάνω κάθε μήνα ως εγγύηση λειτουργίας!

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Αρκετές εταιρείες webhosting προσφέρουν επιπλέον χαρακτηστικά μαζί με την αγορά κάποιου πακέτου φιλοξενίας. Μερικά απ’αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τα δωρεάν domains συνήθως στα ετήσια και διετή πακέτα φιλοξενίας. Άλλες εταιρείες υπόσχονται δωρεάν εργαλεία διαχείρισης για την ιστοσελίδα σας, κατασκευαστή ιστοσελίδων(sitebuilder) δωρεάν, στατιστικά χρήσης,κ.ο.κ. Από τα σημαντικά που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα απεριόριστα – και δωρεάν – emails/subdomains καθώς και η δυνατότητα να φιλοξενήσετε έξτρα domains στο ίδιο πακέτο φιλοξενίας.

Bandwidth & disk space

Το bandwidth και ο χώρος στο δίσκο(disk space) είναι τα 2 βασικότερα ίσως χαρακτηριστικά που κοιτάτε στα διάφορα πακέτα web hosting. Το bandwidth είναι το traffic που καταναλώνει μια ιστοσελίδα. Π.χ. εαν έχετε μια σελίδα με μέγεθος 1mbyte και την δούνε 100 άτομα, τότε θα έχετε καταναλώσει 100mbyte. Επιπλέον σ’αυτό μετράνε και τα δεδομένα από emails. Ο χώρος στο δίσκο είναι ο διαθέσιμος χώρος που έχετε για τα sites σας καθώς και όλα τα επιμέρους(emails, στατιστικά, logs,κ.ο.κ.)

Σύνοψη

Αυτοί είναι ίσως οι βασικότεροι παράγοντες που πρέπει να μελετήσετε πριν την αγορά του web hosting πακέτου σας. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλές καλές και προσιτές εταιρείες παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων.

http://www.kepik.gr/

Leave A Response