Τα ντιζελοκινητήρια υποδέχονται την Bentley

Τα ντιζελοκινητήρια υποδέχονται την Bentley

Η νέα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία θέτει σε δεύτερο πλάνο τους κινητήρες ντίζελ. Ήδη γνωστές μάρκες αποφάσισαν να περιορίσουν την εξέλιξη των μονάδων εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν ντίζελ και είναι κατάλληλες για μικρά και μικρομεσαία μοντέλα. Τροχοπέδη αποτελούν οι υψηλές δαπάνες για την περαιτέρω εξέλιξη τους, καθώς και οι νέοι περιορισμοί στις εκπομπές ρύπων.

Σημαντικά πλεονεκτήματα εξακολουθούν, όμως, να έχουν οι πετρελαιοκινητήρες κυρίως όταν καλούνται να κινήσουν επιβατικά αυτοκίνητα μεγάλων διαστάσεων καθώς και φορτηγά. Η πολυτελής μάρκα Bentley, στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό στη κατηγορία των SUV, δημιούργησε μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του νέου μοντέλου της Bentayga. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας που υπάρχει στη γκάμα της ένα μοντέλο με κινητήρα ντίζελ.

Το υψηλής αξίας πολυτελές SUV κινείται από το νέο κινητήρα V8 4.000 κ.εκ. που 32βάλβιδες και επικουρείται από τρεις υπερσυμπιεστές. Αποδίδει 435 ίππους και ροπή 90,6 χλγμ., η οποία είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 8τάχυτο F αυτόματο κιβώτιο. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 210 γραμ./χλμ. Η αυτονομία είναι πάνω από 1000 χλμ.

Προστίθεται ένας ηλεκτρικός υπερσυμπιεστής στους δύο σειριακούς υπερσυμπιεστές καυσαερίων διπλής ροής με μεταβλητή γεωμετρία. Έχοντας ταχεία απόκριση σε 30 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου εξαλείφει σε μεγαλο βαθμο την υστέρηση του τούρμπο, γνωστή ως turbo lag. Η Bentayga ντίζελ επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8΄΄ και η τελική αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα.

Μεγάλη είναι η λίστα των αξεσουάρ και αναμεσά τους υπάρχει και η επιλογή ενός πολυτελούς ενσωματωμένου minibar Mulliner Hamper Set, που αποτελείται από ψυγείο, σερβίτσια από ακριβή πορσελάνη (Linley china) και κρυστάλλινα ποτήρια, αλλά και αποθηκευτικό χώρο για ξηρές τροφές (σνακ & ξηρούς καρπούς). Το πλεονέκτημα είναι ότι τμήματα του minibar αφαιρούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καθίσματα, ιδανικό για ένα πικνίκ στην ύπαιθρο.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν ένα εξατομικευμένο μηχανικό ρολόι Mulliner Tourbillon της Breitling. Ο πιο περίπλοκος μηχανισμός ρολογιών, με την ονομασία Mulliner Tourbillon κουρδίζεται αυτόματα και περιοδικά από έναν αποκλειστικό, ενσωματωμένο μηχανισμό ακριβείας. Είναι φτιαγμένο από μασίφ χρυσό (οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ροζ χρυσό και λευκόχρυσο), με πλάκα από μάργαρο ή μαύρο έβενο και διακοσμημένο με οκτώ διαμαντένιους δείκτες.

http://www.spark24hnews.gr/

Leave A Response