10 απολύτως αναγκαία και πρακτικά σάιτ που θα σου λύσουν τα χέρια

10 απολύτως αναγκαία και πρακτικά σάιτ που θα σου λύσουν τα χέρια

Μάθε πώς θα κάνεις την online αλλά και την offline ζωή σου πιο εύκολη και κέρδισε χρόνο με σάιτ – πολυεργαλεία .

Εκτός από πηγή γνώσης, πληροφορίας, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και έμπνευσης, το Internet μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και ως μια «εργαλειοθήκη» για πράγματα που μπορεί να μην σχετίζονται απαραίτητα με τον online κόσμο.   Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα online εργαλείο για να μετρήσεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου, να λύσεις μια εξίσωση που σε παιδεύει, να αλλάξεις το μέγεθος μιας εικόνας, να μετατρέψεις ένα αρχείο από pdf σε Word ή ό,τι άλλο μπορεί να σου προκύψει.   Το Top Tips σου παρουσιάζει 10 πρακτικά σάιτ που θα σε βοηθήσουν στην ψηφιακή καθημερινότητά σου, τα οποία σου δείχνουν το πώς το web μπορεί να γίνει ένας «ελβετικός σουγιάς»!

SpeedTest.net  

Ο πιο δημοφιλής τρόπος να μετρήσεις κατά προσέγγιση την ταχύτητα της σύνδεσής σου. Εάν το δοκιμάσεις σε μια OTE VDSL σύνδεση, θα εκπλαγείς!

ZAMZAR

Χρειάστηκε ποτέ να μετατρέψεις έναν τύπο αρχείου εικόνας, βίντεο, ήχου, κειμένου ή spreadsheet, σε κάποιον άλλο για να μπορέσεις να το διαβάσεις στον υπολογιστή σου ή να το στείλεις αλλού και δεν διέθετες το κατάλληλο software; Με το zamzar δεν χρειάζεσαι πρόσθετο software. Υποστηρίζει σχεδόν… τα πάντα και τα μετατρέπει στα πάντα.

  PIXLR EDITOR  

Θέλεις να επεξεργαστείς μια εικόνα γρήγορα, με ακρίβεια και online, σαν να είχες εγκατεστημένο το Photoshop -αλλά χωρίς το Photoshop; Κάνε κλικ στον τίτλο και θα μαγευτείς!

JOIN.ME  

Θέλεις να διοργανώσεις ένα online meeting ή να μοιραστείς διαδικτυακά την οθόνη του υπολογιστή σου με κάποιον, εντελώς δωρεάν; Μια ταχύτατη online λύση, είναι το Join.Me που το προτιμούν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Διατίθεται και επί πληρωμή με πιο πολλά εργαλεία.

WORD COUNTER TOOL

  Ένας απλός online μετρητής λέξεων ή και χαρακτήρων ενός κειμένου, όταν δεν έχεις πρόχειρο τον αντίστοιχο μετρητή του Word. Μπορεί επίσης να μετρήσει και την ταχύτητα δακτυλογράφησής σου.

SMALL SEO TOOLS  

Μερικά μικρά αλλά πολύ χρήσιμα εργαλεία για απλούς ή και πιο εξειδικευμένους χρήστες, bloggers και διαχειριστές ιστοσελίδων. Αποκορύφωμα, το Plagiarism Checker που ελέγχει όλο το διαδίκτυο για να διαπιστώσεις εάν έχουν αντιγράψει κάποιο κείμενό σου.

  VOCAROO  

Ένα απλούστατο εργαλείο για να ηχογραφήσεις τη φωνή σου, να την αποθηκεύσεις online και να την στείλεις οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας μόνο ένα link.

ASK BOTH  

Δεν θα είχε πλάκα να υπήρχε μια μηχανή αναζήτησης που να σου επέτρεπε να ψάχνεις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα δύο μεγαλύτερα search engines (Google και Bing) αλλά και το Twitter, ταυτόχρονα; Ε, υπάρχει και λέγεται Ask Both!

SIMILAR SITES

Βρήκες ένα σάιτ που σου άρεσε πολύ και θέλεις να ανακαλύψεις παρόμοιες σελίδες; Απλά πληκτρολογείς το URL του στο ειδικό πεδίο του “Similar Sites” κι αυτό στα βρίσκει με ακρίβεια.

CUT MP3  

Θέλεις να επεξεργαστείς ένα ηχητικό αρχείο mp3 κόβοντας το για να το μετατρέψεις σε ringtone ή για να το επεξεργαστείς σε άλλο μουσικό πρόγραμμα;

Δοκίμασε το Cut Mp3 που επιτρέπει και την μετατροπή αρχείων τύπου Wav σε Mp3.

Πηγή: www.lifo.gr

Κράτα το

Leave A Response