Μercedes-Benz GLB 2018

Μercedes-Benz GLB 2018

H νέα SUV προσθήκη των Γερμανών θα πάρει μια θέση ανάμεσα στις GLA και GLC προσφέροντας από το 2018 ένα μείγμα περιπετειώδους δυναμισμού και πρακτικότητας  .

Μετά την πρώτη εμφάνισή του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου «πίσω» από τις «πειραγμένες» επιφάνειες της GLA, η νέα μελλοντική SUV προσθήκη των Γερμανών που θα βρεθεί μεταξύ των GLA και GLC, φαίνεται να απέκτησε πλέον και επισήμως το όνομά της με την Mercedes-Benz, σύμφωνα με πληροφορίες να έχει ήδη προβεί στις κατάλληλες διαδικασίες για την κατοχύρωση των διακριτικών GLB.

Εκτός από την θέση του στην γκάμα και το όνομα, εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο SUV θα επιχειρήσει να συνδυάσει την πρακτικότητα και την άνεση που προσφέρει η B-Class με την εμφάνιση και το δυναμισμό που αποπνέουν τα τυπικά crossover της γκάμας της Mercedes-Benz από την GLA έως την G-Class.

Όπως έχει δηλώσει μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο στέλεχος της γερμανικής φίρμας στον Τύπο για το νέο μοντέλο, όταν η GLB δεν είχε ακόμα κάνει την εμφάνισή της στα πεδία δοκιμών, «θα αποτελεί ένα μείγμα μεταξύ της γοητευτικής εμφάνισης της G-Class, της πρακτικότητας της B-Class και του δυναμισμού της GLA».

Ήδη οι πρώτες εμφανίσεις του έκτου SUV της Mercedes-Benz ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου συντείνουν σε ένα αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με την GLA σε όλες τους τις διαστάσεις και το οποίο αναμένεται να μεταφραστεί σε περισσότερες ανέσεις για τους επιβαίνοντες αλλά και μεγαλύτερη πρακτικότητα σε ό,τι αφορά τις μεταφορικές της δυνατότητες.

Εκτός από το μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με την GLA, τις σχεδιαστικές προδιαγραφές της GLB αναμένεται να συμπληρώσει η συνήθης περιπετειώδης αισθητική υπογραφή των crossover της γερμανικής φίρμας, προς όφελος μιας στερεοτυπικά περιπετειώδους και δυναμικής συνολικής εικόνας.

Αφετηρία για την νέα GLB θα αποτελέσει η μετεξέλιξη της αρχιτεκτονικής MFA όπου τώρα φιλοξενούνται οι A, B-Class, GLA και CLA και η οποία θα είναι κατά βάση εμπροσθοκίνητη, προσφέροντας ωστόσο τη δυνατότητα επιλογής του συστήματος τετρακίνησης της Mercedes-Benz 4Matic.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, αν και είναι αρκετά νωρίς με δεδομένο ότι ο χρόνος έναρξης της εμπορικής πορείας της GLB τοποθετείται το 2019, στις βασικές εκδόσεις του γερμανικού SUV αναμένεται να αξιοποιηθούν τρικύλινδροι κινητήρες με προέλευση την Renault ενώ την γκάμα θα πλαισιώσουν τετρακύλινδροι βενζίνης και diesel της Mercedes-Benz, προσφέροντας το σύνηθες ευρύ φάσμα επιδόσεων και αποδοτικότητας, αναλόγως την έκδοση.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τις diesel εκδόσεις αξίζει να σημειωθεί, ότι η GLB αναμένεται να επωφεληθεί πλήρως από την νέα γενιά πιο compact σε μέγεθος και αποδοτικότερων κινητήρων πετρελαίου της Mercedes-Benz οι οποίοι έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους μέσω του νέου μοτέρ 2,0 λίτρων απόδοσης 195 ίππων και 400 Nm ροπής που έκανε την εμφάνισή του στην νέα E-Class εξοπλίζοντας την E 220d.

Παραπάνω από δεδομένη στην γκάμα θα πρέπει να θεωρείται επίσης η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης που θα προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα, ενώ στο «άλλο άκρο» εξίσου σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία έκδοσης με την φροντίδα του Affalterbach και τα διακριτικά 45 AMG.

Auto Express

http://auto.in.gr

Leave A Response