Πωλείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου!

Πωλείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου!

Το σούπερ-αυτοκίνητο που μπορεί να πιάσει ταχύτητα μέχρι 439 χιλιόμετρα την ώρα έχει οριστεί πλέον ως το πιο ακριβό νέο μοντέλο στον κόσμο, κοστίζοντας 4.800.000 λίρες (δηλαδή περίπου 6,6 εκατομμύρια ευρώ).

To Koenigsegg One:1 τιμολογείται ως το πρώτο «megacar» του κόσμου με 1.360 ίππους  και είναι 20 φορές πιο ισχυρό από ένα Ford Fiesta. Αυτή η σουηδική μηχανή μπορεί να επιταχύνει από 0-99 χιλιόμετρα την ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και οι μηχανικοί εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 439 χιλιομέτρων την ώρα. Μόνο έξι μοντέλα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχουν κατασκευαστεί, με ένα από αυτά να πωλούνται στη Supervettura, μια αντιπροσωπεία με supercars στο Sunningdale στο Berkshire της Βρετανίας.

Η αντιπροσωπεία έβαλε το εντυπωσιακό ποσό των 4.800.000 λιρών ως τίμημα για το αυτοκίνητο, κάνοντας το να είναι το πιο ακριβό νέο μοντέλο που έχει βγει ποτέ στην αγορά σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα. Για παράδειγμα το Bugatti Veyron κοστίζει το «ασήμαντο» ποσό των 830.000 λιρών, όταν για πρώτη φορά βγήκε προς πώληση.

Ο έμπορος των αυτοκινήτων της Supervettura, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτό το πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, το Koenigsegg One: 1, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από το εργοστάσιο Koenigsegg για την ανάπτυξη των εξαιρετικά σπάνιων και εξαιρετικών επιδόσεων του πρώτου Megacar του κόσμου. Το πραγματικά εντυπωσιακό αυτοκίνητο θα παραδοθεί αφού γίνει πρώτα μια εκτεταμένη εργοστασιακή ανανέωση και θα είναι έτοιμο για παράδοση τον Ιανουάριο του 2016.

Πωλείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου! Πωλείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου! Πωλείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου!

Πηγή: newsbeast.gr

Leave A Response