Η Adobe αναβαθμίζει τον Flash player

Η Adobe αναβαθμίζει τον Flash player

Μια αναβάθμιση για τα κενά ασφαλείας του δημοφιλούς προγράμματός Flash video player κυκλοφόρησε η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Adobe, εν μέσω συνεχιζόμενων και εντεινόμενων ανησυχιών ότι χάκερς θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις «τρύπες» για να διεισδύσουν στους υπολογιστές των χρηστών.

Η Adobe ανακοίνωσε ότι έχει γνώση για «περιορισμένες στοχευμένες επιθέσεις» εναντίον ευάλωτων εκδόσεων του Flash player, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η κυκλοφορία των νέων αναβαθμίσεων ασφαλείας, κατά την εταιρεία, «διορθώνει κρίσιμα ευάλωτα σημεία που δυνητικά θα επέτρεπαν σε ένα εισβολέα να αποκτήσει τον έλεγχο του συστήματος».

Η Adobe συστήνει στους χρήστες να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους την πιο πρόσφατη έκδοση του Flash που κλείνει συνολικά 19 κενά ασφαλείας. Όμως διάφορες εταιρείες και διαδικτυακοί τόποι φαίνεται πως ήδη εγκαταλείπουν το Flash για λόγους ασφαλείας. Το Facebook πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει λογισμικό για την προβολή των ενσωματωμένων βίντεο που βλέπουν οι χρήστες του.

Η Apple ήδη πριν από λίγα χρόνια είχε σταματήσει τη χρήση του Flash player στα iPhone της, ενώ νωρίτερα μέσα στο 2015 η Amazon είχε σταματήσει να δέχεται διαφημιστικά βίντεο σε Flash. Αλλά και η Google φέτος μπλόκαρε τις διαφημίσεις σε Flash στα προγράμματα πλοήγησής της, μετατρέποντας το σχετικό περιεχόμενο σε διαφορετική πλατφόρμα προβολής, το HTML5.

Όλες αυτές οι αμυντικές κινήσεις αντανακλούν τον αυξανόμενο φόβο ότι χάκερς μπορεί να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό στις βιντεοδιαφημίσεις. Τα κενά ασφαλείας του Flash αφορούν όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή ή σε άλλη συσκευή τους (Windows, Mac OS X, Linux, Chrome OS).

Για την εγκατάσταση του ενημερωμένου Adobe Flash player οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα http://www.adobe.com/software/flash/about/.

Πηγή: newsbeast.gr

Leave A Response