Subaru Levorg 1.6 DIT

Subaru Levorg 1.6 DIT

Το Levorg, ως ένα μεσαίων διαστάσεων station wagon, διακρίνεται για τους χώρους στο εσωτερικό του, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης να φροντίζουν για τα δυναμικά χαρακτηριστικά του  .

Οι οικογενειακοί μεταφορείς της Subaru αυξάνονται: το μεσαίων διαστάσεων station wagon, το οποίο βασίζεται στα Forester και XV, έρχεται να αντικαταστήσει το Legacy και το όνομά του προέρχεται από τους όρους “Legacy”, “Revolution” και “Touring”. Οικογενειακός μεταφορέας το Levorg;

Σαφέστατα, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4,69 μέτρα, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 522 και φτάνει έως τα 1.446 λίτρα! Στο δε εσωτερικό περιμένουν το πλήρωμα όλες οι ανέσεις.

Για παράδειγμα, η αναδίπλωση της πλάτης της πίσω σειράς καθισμάτων γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, που βρίσκεται στην πλευρική επένδυση του χώρου αποσκευών. Με την πίεση του εν λόγω μπουτόν, λοιπόν, προκύπτει ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης. Ταυτόχρονα, το διαχωριστικό πίσω ρολό βρίσκει την καταλληλότερη θέση κάτω από το διπλό πάτωμα.

Όσο άνετα τακτοποιούνται οι αποσκευές στον προβλεπόμενο χώρο, άλλο τόσο ευχάριστη είναι και η παραμονή των επιβατών στο σαλόνι του Levorg. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή και το κόκπιτ δεν επιφυλάσσει δυσκολίες.

Ως εδώ δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Αντιθέτως, το μπροστινό καπό κάτι κρύβει μέσα του… Όχι, δεν εκπλήσσει η διάταξη των κυλίνδρων. Άλλωστε, οι κινητήρες boxer και η Subaru είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες.

Αλλά από ένα μοτέρ χωρητικότητας 1,6 λίτρων δεν περιμένεις να βιώσεις τέτοια δύναμη. Ας όψεται, όμως, το τούρμπο, το οποίο εκτινάσσει την ισχύ στους 170 ίππους, που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς.

Η δε ροπή φτάνει τα 250 Nm μόλις από τις 1.800 σ.α.λ. Είπαμε, εκτός από boxer κινητήρες, το… μενού των Subaru έχει πολύ συχνά και τούρμπο και τετρακίνηση. Πάντως, με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το ιαπωνικό οικογενειακό δεν μετατρέπεται και σε… φονέα των γιγάντων.

Παρόλα αυτά, θα υποστηρίξει ανά πάσα στιγμή τον οδηγό του τόσο στις καθημερινές υποχρεώσεις του, όσο και στις μακρινές εξορμήσεις του. Είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα!

Βέβαια, με βάρος που ξεπερνά έστω και για λίγο τα 1.500 κιλά το νέο μοντέλο της Subaru δεν είναι σε θέση να κινηθεί στο δρόμο σαν το… Impreza WRX. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος, για τον οποίον η κατανάλωση είναι αδύνατο να συγκρατηθεί στα επίπεδα των 6,9 λίτρων ανά 100 χλμ., που ανακοινώνουν οι Ιάπωνες.

Επομένως, το Levorg δεν το λες εύκολα “sport”, σίγουρα όμως το λες «σβέλτο» και «άνετο». Αυτήν την εντύπωση ενισχύει και το αυτόματο κιβώτιο CVT (που ονομάζεται Lineartronic) με τις 6 προεπιλεγμένες σχέσεις μετάδοσης και τα paddles στο τιμόνι.

Πάντως, η ρύθμιση της ανάρτησης είναι ισορροπημένη και δεν αφήνει να περνούν στον θάλαμο επιβατών οι κραδασμοί, που θα ήταν η απόρροια της επιλογής ζαντών μεγάλων διαστάσεων: 17 και 18 ιντσών.

Από την πλευρά του, το ESP λειτουργεί «προσεκτικά» και δεν αφήνει τους επιβάτες του αυτοκινήτου να αισθανθούν σε καμία περίπτωση ανασφάλεια. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν πρόκειται για ένα σπορ, αλλά για ένα οικογενειακό μοντέλο με πολλές δεξιότητες.

Η τιμή του Levorg ξεκινά από τα 33.400 ευρώ (GT) και φτάνει τα 36.900 ευρώ στην κορυφαία έκδοση GT-S. Σε περίπτωση αγοράς με απόσυρση παλιότερου αυτοκινήτου το όφελος φτάνει τα 1.430 ευρώ.

Το νέο Subaru Levorg με μια ματιά

Διαστάσεις (μέτρα): Μ/Π/Υ: 4,690 / 1,780 /1,485

Μεταξόνιο (μέτρα): 2,650

Κινητήρας (κ.εκ.):  1.600

Iσχύς (Ίπποι/σ.α.λ.): 170/4.800

Ροπή (Νm/σ.α.λ.): 250/1.800

Βάρος (κιλά): Aπό 1.531

Κατανάλωση (λίτρα καυσίμου/100 χλμ. στο μικτό κύκλο) : 6,9 (GT), 7,1  (GT-S)

Εκπομπή CO2 (γραμμ./χλμ.): 159 (GT), 164 (GT-S)

Επιτάχυνση (0-100χλμ./ώρα): 8,9

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 210

http://auto.in.gr/

Leave A Response