Facebook : Πώς να απαλλαγείτε από όλα όσα σας ενοχλούν

Facebook : Πώς να απαλλαγείτε από όλα όσα σας ενοχλούν

Το Facebook γενήθηκε για να σε φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους. Αυτό τουλάχισον ευαγγελίζεται το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με ιδρυτή τον Μάρκ Ζούκεμπεργκ.

Εκτός όμως από τη σύνδεση με όλους αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους του διαδικτύου, το Facebook μπορεί να γίνειεξαιρετικά ενοχλητικό αφού επιτρέπει στους φίλους σας νασπαμάρουν προσκαλώντας σας να εγκαταστήσετε ενοχλητικές εφαρμογές παιχνιδιών, να σας βλέπουν όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να σας παρενοχλήσουν, ενώ σας στέλνειbugs για να μην ξεχάσετε τα γενέθλια του παλιού συναδέλφου σας ακόμα κι αν έχετε να τον δείτε τρία χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να απαλλαγείτε από όσα σας ενοχλούν στο Facebook μια και καλή και να το κάνετε αυτό που πραγματικά πρέπει να είναι: Ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους περισσότερους από εμάς, διαφωτιστικό, αστείο και ενδιαφέρον.

Απενεργοποιήστε ό,τι μισείτε

Πρόσκληση για εγκατάσταση εφαρμογών.

Οι προσκλήσεις για την εγκατάσταση εφαρμογών ή  συμμετοχής σε παιχνίδια είναι το Νο 1 πιο απογοητευτικό χαρακτηριστικό του Facebook. Ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

Ανοίξτε τα Settings σας στο Facebook και κάντε κλικ στην καρτέλα»Blocking» στην αριστερή μπάρα. Υπό τον τίτλο Block app Invites, πληκτρολογήστε το όνομα ή τα ονόματα των φίλων που σας βομβαρδίζουν με εφαρμογές. Το να γελάτε χαιρέκακα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι εντελώς προεραιτικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια σελίδα λίγο πιο κάτω για να αποκλείσετε συγκεκριμένες εφαρμογές παιχνιδιών (Αντίο Candy Crash!)

Χρόνια πολλά σε κανέναν!

Είναι τα γενέθλιά σου; Κανείς δεν νοιάζεται. Εντάξει, αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πιθανώς λίγοι άνθρωποι που νοιάζονται για σένα, αλλά αυτοί γνωρίζουν έτσι κι αλλιώς ότι έχεις γενέθλια. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των χρηστών του Facebook βλέπει ειδοποιήσεις γενεθλίων ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχει μαζί τους. Πώς θα απαλλαγείς;

Από τα Settings, κάντε κλικ στην καρτέλα Νοtifications. Πατώντας το κουμπί Facebook, θα εμφανιστεί το Birthdays και δίπλα ένα τέλειοON-OFF. Πάτησε το OFF και πάμε να σβήσουμε τα κεράκια σου.

Σκότωσε το chat

Η δυνατότητα συνομιλίας στο Facebook είναι απίστευτα βολική, αλλά είναι και μία ανοιχτή πρόσκληση για τους ενοχλητικούς αγνώστους ή γνωστούς, με τους οποίους βαριέσαι φρικτά να μιλήσεις. Αποφύγετε άβολες στιγμές όπως αυτή.

Στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τογρανάζι και επιλέξτε το Advanced Settings. Τώρα έχετε την επιλογή είτε να επιλέξετε τους φίλους με τους οποίους θα συνομιλείτε, ή να αποκλείσετε συγκεκριμένους χρήστες να βλέπουν ότι είστε συνδεδεμένοι στο Internet.

Το unfollow είναι φίλος

Μπορείτε να σταματήσετε την εισβολή των ενοχλητικών ποστ, από φίλους στο Timeline σας. Αρκουδάκια και Quotes είναι πολύ παρωχημένα για να τα βλέπετε να περνούν από μπροστά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το βελάκι πάνω δεξιά στο ποστ και να επιλέξετε το Unfollow.

Ξε-tag-αριστείτε

Σε κάνουν tag σε παλιές φρικτές φωτογραφίες; Εξαφάνισέ το τώρα. Πήγαινε στο Settings, και μετά Timeline και tagging. Αν θέλετε να δείτε από ποιους και πού σας έχετε επισημανθεί με tag πριν αυτό εμφανιστεί δημόσια, σιγουρευτείτε ότι επιλέξατε το «On».

Leave A Response