Σπάνιο φαινόμενο ηφαιστειακής καταιγίδας στην Παταγονία

Σπάνιο φαινόμενο ηφαιστειακής καταιγίδας στην Παταγονία

Ένα εντυπωσιακό σόου της φύσης έλαβε χώρα στην Παταγονία, με το BBC Earth να δίνει στη δημοσιότητα τα μοναδικά πλάνα.

Ένα σύννεφο ηφαιστειακής σκόνης συνυπάρχει με αρκετές αστραπές στο ίδιο βίντεο, με τη δύναμη της φύσης να προκαλεί δέος και να κόβει την ανάσα.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για το σπάνιο φαινόμενο της «βρώμικης καταιγίδας» (dirty thunderstorm), το οποίο συνδέεται με μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, η σύγκρουση των σωματιδίων ηφαιστειακής τέφρας προκαλεί ηλεκτρικά φορτία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αστραπών.

Η Παταγονία αποτελεί τη γεωγραφική περιοχή που καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής.

Σύμφωνα με ερευνητές, το όνομα «Παταγονία» προέρχεται από τη λέξη «patagon», την οποία αρχικά χρησιμοποίησε ο Μαγγελάνος για να περιγράψει τους ιθαγενείς που συνάντησε κατά την εκστρατεία του, θεωρώντας ότι είχαν γιγάντιες διαστάσεις.

Όπως εκτιμάται, οι Παταγόνες ήταν ινδιάνοι Τεουέλτσες, οι οποίοι είχαν μέσο ύψος 1,80 μέτρα, με τους Ισπανούς εξερευνητές να έχουν μέσο ύψος 1,55 μέτρων εκείνη την εποχή.

http://apocalypsejohn.com

Leave A Response