Λέιζερ μυωπίας με Femto laser

Λέιζερ μυωπίας με Femto laser

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ FEMTO LASER;

Το femto laser είναι η χωρίς νυστέρι (blade free) αλλά με λέιζερ, δημιουργία του κρημνού του κερατοειδούς, του πρώτου δηλαδή μέρους της επέμβασης lasik (λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού).

Παραδοσιακά οι οφθαλμίατροι χρησιμοποιούν ένα ειδικό μικροκερατόμο (λεπίδα) ο οποίος, κινούμενος κατά μήκος του κερατοειδούς, δημιουργεί τον κρημνό. Αν και η επέμβαση lasik θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, το όποιο μικρό ποσοστό επιπλοκών που παρατηρήθηκαν οφείλονταν κατά μεγάλο μέρος στον μικροκερατόμο.

Το femto laser δίνει το πλεονέκτημα να δημιουργούμε τον κρημνό του κερατοειδούς με ακτίνα laser, χωρίς δηλαδή καμία λεπίδα να αγγίζει τον κερατοειδή.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ;
Με το femto laser δημιουργούμε με παλμούς φωτός laser μικροσκοπικές φυσαλίδες μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς. Οι ακριβείς διαστάσεις των φυσαλίδων αυτών προγραμματίζονται από τον οφθαλμίατρό σας σύμφωνα με τις ακριβείς παραμέτρους που ταιριάζουν στο μάτι σας και παρακολουθούνται από ηλεκτρονικό υπολογιστή για μέγιστη ακρίβεια, πράγμα που δεν είναι εφικτό με τον μικροκερατόμο. Η δημιουργία του κρημνού διαρκεί 10 δευτερόλεπτα. Όταν το λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού ολοκληρωθεί, ο κρημνός που δημιουργείται με το femto laser είναι μοναδικά ικανός να \’\’κλειδώσει\’\” πίσω στην αρχική του θέση. Ο οφθαλμός αρχίζει από αυτή τη στιγμή τη γρήγορη επούλωσή του.
ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ FEMTO LASER ;

1. Στατιστικά περισσότεροι ασθενείς μπορούν να πετύχουν όραση 20/20
2. Μεγαλύτερη ασφάλεια στη δημιουργία του κρημνού στο λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.
3. Περιορισμός της ξηροφθαλμίας που δημιουργείται μετά την επέμβαση LASIK μέχρι και 70%.
4. Λιγότερα ποσοστά επανάληψης της επέμβασης LASIK και μεγαλύτερη πλέον ακρίβεια στη δημιουργία του κερατοειδικού κρημνού ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ακρίβεια και προβλεψιμότητα της επέμβασης.
5. Ακόμα και άτομα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να υποβληθούν στο λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματιμού λόγω λεπτού κερατοειδούς, με την ακρίβεια και ασφάλεια που παρέχει το femto laser ίσως τώρα να κριθούν κατάλληλοι.
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν επιθυμείτε μία 100% λέιζερ θεραπεία της διαθλαστικής σας ανωμαλίας, που βασικά ελαχιστοποιεί τις σοβαρότερες επιπλοκές που θα μπορούσαν να συμβούν κατά τη διάρκεια της επέμβασης lasik, τότε η απάντηση είναι ναι!
Το femto laser έχει θεαματικά αποτελέσματα με περισσότερους ασθενείς να επιτυγχάνουν 10/10 όραση ή και καλύτερη. Οι ασθενείς αυτοί αναφέρουν γενικά καλύτερη ποιότητα όρασης, και ειδικά βελτίωση της ικανότητάς τους να βλέπουν καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως το σούρουπο ή το βράδυ. Ακόμα και ασθενείς με λεπτότερους κερατοειδείς, μεγάλα διαθλαστικά σφάλματα, μεγάλες κόρες και μέτριου ή υψηλού βαθμού αστιγματισμό είναι πιαθανό να θεωρηθούν καλοί υποψήφιοι για την επέμβαση λέιζερ μυωπίας, λόγω της ακριβέστατης δημιουργίας του κερατοειδικού κρημνού με το femto laser.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ;

Κλινικές μελέτες με ασθενείς που υποβλήθηκαν σε femto laser για τη δημιουργία των κερατοειδικών κρημνών τους στο ένα μάτι και με μικροκερατόμο στο άλλο, απέδειξαν ότι η όραση στο μάτι που θεραπεύτηκε με femto laser ήταν η προτιμώμενη σε αναλογία 3 προς 1. Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι ο κερατοειδής έχει μεγαλύτερη σταθερότητα λόγω δυνατότερης προσκόλλησης του κρημνού του, και μεγαλύτερη αντίσταση σε εξωτερικά τραύματα μετά από την εφαρμογή του femto laser.
Το femto laser (100% blade free, all laser lasik) δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος στους ασθενείς που πραγματοποιούν την επέμβαση λέιζερ μυωπίας, καθώς και εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της όρασής τους.
Οι κορυφαίοι γιατροί παγκοσμίως χρησιμοποιούν το femto laser για τη δημιουργία του κερατοειδικού κρημνού. Έχουν πραγματοποιηθεί πλέον περισσότερες από 3.000.000 επιτυχείς και ασφαλείς επεμβάσεις.
Το femto laser είναι πλέον η πιο προηγμένη, ακριβής και ασφαλής μέθοδος για τη δημιουργία του κερατοειδικού κρημνού στo λέιζερ μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.

Leave A Response