Μπάσκετ:Κρίμα για την Ελλάδα, μπρούσε να περάσει!!!

Μπάσκετ:Κρίμα για την Ελλάδα, μπρούσε να περάσει!!!

Απογοήτευση… Η λέξη αυτή αρκεί για να αποτυπώσει πλήρως τα συναισθήματα στις τάξεις της Εθνικής μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του προημιτελικού με την Ισπανία και τον περιορισμό των φιλοδοξιών της σε μια θέση στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η πικρή αλήθεια είναι πως η ελληνική ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Οι δυνατότητές της δεν έχουν ταβάνι, αλλά εκείνη εμφάνισε το χειρότερο εαυτό της την πλέον ακατάλληλη στιγμή, απέναντι σε έναν πληγωμένο από απουσίες και τραυματισμούς αντίπαλο, που όμως ήξερε να βγάλει στην επιφάνεια τις αρετές που την κρατούν στην κορυφογραμμή της (λέγεται και… τετράδα) Ευρώπης από το 1999.

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για την Εθνική. Δεν είναι εύκολο να προσαρμόζεις προς τα κάτω τους στόχους σου, όταν γνωρίζεις πως οι αρετές σου είναι για πολύ περισσότερο κι όταν δικαιολογημένα είχες την αίσθηση πως ο αντίπαλος ήταν του χεριού σου.

Όμως δεν είναι τώρα η ώρα του απολογισμού. Υπάρχει ακόμη δράση. Κι αν με την ήττα στον προημιτελικό χάθηκε ξεκάθαρα μια μεγάλη ευκαιρία, πιθανή απουσία από τον μίνιμουμ στόχο του Προολυμπιακού Τουρνουά θα συνιστά αναμφίβολα παταγώδη αποτυχία.

Μια νίκη σε… δύο ευκαιρίες αρκεί στην Εθνική για να φέρει εις πέρας το μίνιμουμ της αποστολής της σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Ουδείς όμως θέλει να μπλέκει η ομάδα σε δεύτερες ευκαιρίες. Το απόγευμα της Πέμπτης (17:00) κόντρα στη Λετονία τής προφέρει την ευκαιρία να νικήσει και να διεκδικήσει μέσω Προολυμπιακού Τουρνουά τη θέση της στο Ρίο. Αν πετάξει κι αυτή την ευκαιρία στα σκουπίδια, θα παίξει για την έβδομη θέση απέναντι σε όποιον… περισσέψει από την τετράδα Σερβίας, Τσεχίας, Ιταλίας και Λιθουανίας.

Για την Εθνική η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει συνέχεια και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Υπάρχει δυνατό παρόν και λαμπρό μέλλον, όπως μαρτυρούν και επιτυχίες σαν και την πρόσφατη της Εθνικής Εφήβων.

Σημείωση: Μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα ένα από τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά, εφόσον-με το καλό-εξασφαλίσει θέση εκεί η Εθνική. Θα είναι, ίσως, ο ιδανικός τρόπος για να «κρεμάσουν» τη φανέλα με το εθνόσημο οι τρεις σωματοφύλακες, Ζήσης, Σπανούλης και Μπουρούσης, παίζοντας σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ και διεκδικώντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αν-φυσικά-έχουν και οι ίδιοι τη διάθεση να αφήσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι γυναικόπαιδα και ξεκούραση από την κοπιαστική σεζόν που αρχίζει σύντομα…

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

http://www.sport-fm.gr/

Leave A Response