Bike Odyssey 2015: Οχτώ αξέχαστες μέρες σε 6 νομούς

Bike Odyssey 2015: Οχτώ αξέχαστες μέρες σε 6 νομούς

Έπεσε η αυλαία για φέτος…

Ολοκληρώθηκε και φέτος το Bike Odyssey 2015, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 ως τις 14 Ιουνίου.

 

Για τρίτη  συνεχόμενη χρονιά ο πιο σκληρός οχταήμερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας άφησε το στίγμα του στην ιστορία του mountain bike στην Ελλάδα και όχι μόνο. Οκτώ ημέρες –  οκτώ στάδια, 6 νομοί της Κεντρικής Ελλάδας, 600 km, 25.000m υψομετρικές διαφορές σε μια δυνατή εμπειρία ορεινής ποδηλασίας.

Η πρωτοφανής για τη χώρα μας διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες αθλητές απόλαυσαν οχτώ ημέρες mountain bike στις πιο όμορφες διαδρομές της οροσειράς της Πίνδου. Από την Σμίξη Γρεβενών, με ενδιάμεσους σταθμούς πάνω από 50 γραφικά ορεινά χωριά και μέχρι τον τελικό προορισμό , την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν μέρη απίστευτου φυσικού κάλλους, να περάσουν από δρυμούς, ποτάμια και ιστορικά χωριά και να νιώσουν την ένταση και την αδρεναλίνη ενός από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο. Νικήτρια ομάδα του 8ήμερου αγώνα αναδείχτηκε η «Electric Rev By Helma/Salomon Hellas» με τους Γρηγόρη Καλογερόπουλο και Νίκο Κωστόπουλο, οι οποίοι έκαναν συνολικό χρόνο 34:57:20 και κατάφεραν να φορέσουν τις γαλάζιες φανέλες των Πρωτοπόρων σε όλα τα ετάπ!

Ο κύριος αγώνας συνοδεύεται από τρεις ακόμα αγώνες οι οποίοι εξελίσσονται παράλληλα, δύο μονοήμερους και έναν τριήμερο. Ο τρίμερος αγώνας, το 3-Day Bike Odyssey, περιείχε τα τρία τελευταία στάδια και  αποτέλεσε  μια μικρογραφία του οκταήμερου αγώνα για να δώσει μία γεύση σε όσους δεν νιώθουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των 600 χιλιομέτρων. Νικήτρια ομάδα του 3ήμερου αγώνα αναδείχτηκε η «CANYONINERS» με τους Αλέξη Καμπουρόπουλο και Κωνσταντίνο Παπανικολάου, οι οποίοι έκαναν συνολικό χρόνο 11:18:20 και κατάφεραν να φορέσουν τις πορτοκαλί φανέλες των Πρωτοπόρων και αυτοί με τη σειρά τους σε όλα τα ετάπ!

Ο πρώτος μονοήμερος αγώνας, το Smixi MTB Race,  έγινε στην αρχή της διοργάνωσης στο πρώτο χωριό-σταθμό, τη Σμίξη Γρεβενών, και εξελίχθηκε μαζί με τον Πρόλογο του κυρίως αγώνα λαμβάνοντας  χώρα μέσα στα καλντερίμια του χωριού αλλά και στη γύρω δασική περιοχή. Την κόκκινη φανέλα του Νικητή φόρεσε ο Μιχάλης Παπασάββας, ο οποίος έκανε τα 34km σε 01:42:42!

Ο δεύτερος μονοήμερος αγώνας, το 1-Day Bike Odyssey, περιλάμβανε το τελευταίο στάδιο του κύριου αγώνα Γραβιά-Αμφίκλεια. Όλοι αθλητές και των τριών αγώνων ενώθηκαν σε αυτό τελευταίο στάδιο και συναγωνίστηκαν μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα. Την πράσινη φανέλα του Νικητή φόρεσε ο Θοδωρής Πετρίδης, ο οποίος κατάφερε να διανύσει τα 55km της διαδρομής σε λιγότερο από 3 ώρες και συγκεκριμένα 02:52:30!

Συνολικά σε όλους τους αγώνες του Bike Odyssey 2015 έλαβαν μέρος πάνω από 150 αθλητές, οποίοι -και ειδικά εκείνοι από το εξωτερικό- δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την διοργάνωση και ανυπομονούν για το Bike Odyssey 2016.

 

Δείτε τα video του αγώνα:

Πρόλογος 8-Day & Smixi MTB Race

1ο Ετάπ 8-Day Σμίξη-Καστανιά

2ο Ετάπ 8-Day Καστανιά-Δρακότρυπα

3ο Ετάπ 8-Day Δρακότρυπα-Άγραφα

4ο Ετάπ 8-Day Άγραφα-Κρίκελλο

5ο Ετάπ 8-Day & 1o Ετάπ 3-Day Κρίκελλο-Αθ. Διάκος

6ο Ετάπ 8-Day & 2o Ετάπ 3-Day Αθ. Διάκος-Γραβιά

7ο Ετάπ 8-Day Γραβιά-Αμφίλεια & 3o Ετάπ 3-Day & 1-Day Bike Odyssey

 

Πηγή: Mbike.gr

Leave A Response