ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ;

Όλο και περισσότερα παιδιά, ακόμη και ορισμένοι ενήλικες ισχυρίζονται ότι φοβούνται τους κλόουν. Δυστυχώς, η επιστημονική έρευνα σε σχέση με αυτή τη φοβία είναι ανύπαρκτη και η προέλευσή της είναι άγνωστη. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το γιατί μερικοί άνθρωποι φοβούνται κλόουν.

Δεν είναι ακριβώς γνωστό τι προκαλεί coulrophobia αλλά μια κοινή πεποίθηση μεταξύ των περισσότερων επιστημόνων είναι ότι τα παιδιά φοβούνται κλόουν, λόγω της υπερβολικής ζωγραφικής στο πρόσωπο τους. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ αντιδραστικά σε άγνωστους τύπους σώματος ή σε άγνωστα άτομα. Μια άλλη θεωρία πίσω από το φόβο είναι ότι οι κλόουν συχνά  μιμούνται τον σωματικό πόνο και το παιδί είναι ευαίσθητο σε αυτό.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί ενώ οι κλόουν θυμίζουν κανονικούς ανθρώπους, ταυτόχρονα έχουν μια παγωμένη, πάντα χαρούμενη ή πάντα λυπημένη έκφραση, στο πρόσωπο τους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κάνουν διάφορα «κακά» πράγματα (όπως να βάζουν τρικλοποδιές, να πετάνε νερό στους άλλους, κοροϊδεύουν) κι αυτή η αντίφαση έχει ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα και τελικά το τρόμαγμα των παιδιών!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Leave A Response