5 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

5 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο καιρός δεν είναι ο κατάλληλος για εξωτερικές δραστηριότητες. Είτε είστε ένας δάσκαλος είτε γονέας, μερικά όμορφα κόλπα μπορεί να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια παραγωγική και μη- παραγωγική ημέρα ή σε μια ευτυχισμένη και σε μια μέρα με δακρυσμένα παιδιά.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πώς να κινούνται σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι,  δοκιμάστε αυτές τις αισθητηριακές  αναζητήσεις, κάνοντας αυτές τις εσωτερικές δραστηριότητες.

  1. Ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο

Δημιουργήσετε χώρο για γυμναστική σας. Δεν χρειάζεται ένα πραγματικό γυμναστήριο για να κάνετε μια μεγάλη προπόνηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καρέκλα και αρκετό χώρο για αυτό. Προτρέψτε τα παιδιά να κάνουν στην καρέκλα push ups (μπορούν να καθίσουν και να ανεβάζουν τον κορμό τους στην πλάτη της  θέσης τους). Μπορούν επίσης να κάνουν βουτιές στην καρέκλα. Ζητήστε τους να φτάσουν προς το πάτωμα, ενώ κάθονται και να τεντωθούν προς τα πίσω. Τα οφέλη; Βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος, βαθιά αναπνοή και καλύτερη συγκέντρωση.

  1. Βαθιά αναπνοή

Το Στόμα. Αν τα παιδιά έχουν μείνει μέσα όλη την ημέρα, η αναπνοή τους είναι πιθανώς πολύ ρηχή. Οι βαθιές αναπνοές ενθαρρύνουν μια καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου και βελτιώνουν την προσοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φυσαλίδες για να φυσήξετε, καλαμάκια για να πιείτε, χαρτόνια  για βουητό και μπάλες βαμβακιού για να τις σπρώξετε με την εκπνοή. Φυσικά, τα  πνευστά μουσικά όργανα, όπως  φυσαρμόνικα, τρομπέτα και κλαρίνο προσφέρονται για βαθιά αναπνοή. Και, αν δεν έχετε οποιαδήποτε εργαλεία, προσπαθήστε απλά να παίρνετε 10 βαθιές αναπνοές ή να τρέξετε επιτόπου. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκπληκτικά!

  1. Χειρωνακτικές εργασίες

Χρησιμοποιώντας τα χέρια για βαριές δραστηριότητες λειτουργούν σαν φίλτρο, όταν πρόκειται για την αισθητηριακή επεξεργασία. Μπορεί να είναι τα δάχτυλα και οι ενδογενείς μύες  έτοιμοι να γράψουν, να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο ή να κάνουν μαθηματικές ασκήσεις. Δοκιμάστε μπάλες, αγχολυτικά αντικείμενα ή στόκο. Τα Push ups και οι έλξεις ή η αιώρηση και το ανέβασμα μιας σκάλας (πιάνοντας) μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση  των χεριών  και να προετοιμαστούν για μια ημέρα μάθησης. Η ζωγραφική και  το μαγείρεμα είναι αγαπημένες δραστηριότητες του χεριού, καθώς υπάρχει αποτέλεσμα στο τέλος της σκληρής δουλειάς.

  1. Χορός

Κολλημένοι σε εσωτερικούς χώρους; Ενεργοποιήστε τη μουσική και το χορό! Δεν χρειάζεται μια πίστα. Μπορείτε να χορεύετε σε ένα σημείο, γύρω από την κουζίνα, μέσα από το σαλόνι ή μέσα στην τάξη. Ο χορός είναι μια καταπληκτική ιδέα για βροχερή ημέρα-που μας αναγκάζει να παραμείνουμε σε εσωτερικούς χώρους. Τα παιδιά σας θα σας αγαπήσουν για αυτό και θα έχουν μια νέα αίσθηση ότι είστε  πραγματικά “cool!”

  1. Εργασίες για τον συντονισμό

Έχετε  μερικά μικρά κασκόλ; Μπάλες Ζογκλέρ; Πώμα από χαρτί; Μια μπάλα του τένις;  Παίξτε το παιχνίδι του «πιασίματος». Ο συντονισμός ματιού-χεριού εμπλέκει τον εγκέφαλο και το σώμα για να εργαστούν από κοινού. Με μια διαχωριστική γραμμή και το συντονισμό χεριού – ματιού, ο εγκέφαλος σχηματίζει οδούς που μπορεί να ηρεμήσουν και να συμμετάσχουν καιρό μετά αυτής της δραστηριότητας. Δοκιμάστε μία μπάλα με περίεργο σχήμα, πιάστε τη με το μη κυρίαρχο χέρι και χτυπήστε τις άλλες μπάλες.

 

Κίνηση! Πάρτε τα παιδιά σας σε κίνηση και να προχωρήστε μαζί τους. Τα λίγα λεπτά που δαπανήθηκαν θα έχουν  ως αποτέλεσμα  μια ευτυχισμένη ημέρα. Η κίνηση θα αυξήσει τα επίπεδα ενδορφινών, τα επίπεδα συγκέντρωσης και πάνω από όλα την παραγωγικότητα.

 

Leave A Response