Αφήνουμε τους καναπέδες και βγαίνουμε στους δρόμους στις 16 Φεβρουαρίου για τη δημοκρατία και το χρέος.

Αφήνουμε τους καναπέδες και βγαίνουμε στους δρόμους στις 16 Φεβρουαρίου για τη δημοκρατία και το χρέος.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο για να στηριχθεί η ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στη Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί για το χρέος. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι κάπου μέσα στον Φεβρουάριο, πιθανότατα στις 16 ή 17 του μήνα, ενώ διαρκώς νέες πόλεις ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από χρήστες του διαδικτύου και ήδη πολλές χιλιάδες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.

Να σημειώσουμε ότι όπως σημειώνουν πολλοί πολίτες, μετά απο αρκετά χρόνια οι διαδηλώσεις θα γίνουν δίχως ΜΑΤ να κυνηγούν τον κόσμο, χωρίς δακρυγόνα, χωρίς κάγκελα.

Στο σχετικό κείμενο σημειώνονται τα εξής:

Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.

Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην “πολιτισμένη” Ευρώπη.

Η ημερομηνία του συλλαλητηρίου είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ημερομηνία της συνδιάσκεψης.

http://agonaskritis.gr/

Leave A Response