Τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα του 2015

Τα  θεατρικά και μουσικά δρώμενα του 2015
Δεν είναι λίγα τα αξιόλογα καλλιτεχνικά δρώμενα που παρελαύνουν από τη «σκηνή» το 2015. Μπορεί η φετινή χρονιά να αποτίει φόρο τιμής στον Τσέχωφ και τα έργα του να πέφτουν «βροχή» στο σανίδι, μεγάλες όμως παραγωγές και διεθνώς καταξιωμένα ονόματα καταφθάνουν στην Ελλάδα. Κλασσικές αλλά και πιο σύγχρονες αξίες καταθέτουν με άποψη τη δική τους «ιστορία».

«Άμλετ» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ποδαρικό για το 2015 κάνει ο «Άμλετ» του Σαίξπηρ που ανεβαίνει από τις 14 Ιανουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Χουβαρδά. Κρυμμένα μυστικά και δολοπλοκίες, μοναξιά και αλύτρωτες επιθυμίες , αλλά και ένα διεφθαρμένο βασίλειο, ανεβαίνουν στη σκηνή.

Με σύγχρονη διάθεση θα προσεγγίσει ο σκηνοθέτης το αριστούργημα του Σαίξπηρ, ένα έργο με ανεβασμένες απαιτήσεις που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ικανοποιηθεί μέσα από εναλλακτικές σκηνοθετικές ματιές. Ενδιαφέρον λοιπόν θα έχει να παρατηρήσει κανείς πόσο κοντά θα είναι η παράσταση στην υπόθεση, τη σημασία που θα έχει η σωματικότητα και η κίνηση και το κατά πόσο το κλασικό θα παντρεύεται επιτυχημένα με το σύγχρονο.

14 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2015
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 15 – 18 – 25 – 36 € |Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

Βασίλης Τσιτσάνης: «100 χρόνια από τη γέννησή του» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια σημαντική επετειακή συναυλία θα πλημμυρίσει νοσταλγία τον καλλιτεχνικό χώρο. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δυο μοναδικές συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο σπουδαίες γυναικείες φωνές, αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη υπό την καθοδήγηση του διευθυντή ορχήστρας Σταύρου Ξαρχάκου.

Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ
Α ζώνη: 50 ευρώ
Β ζώνη: 35 ευρώ
Γ ζώνη: 25 ευρώ
Φοιτητικά/ΑΜΕΑ: 15 ευρώ

Έλβις Πρίσλεϊαφιέρωμα στο Half Note

Μαζί με τον Τσιτσάνη, ο πρώτος μήνας του 2015 επιφυλάσσει και ένα ταξίδι σε άλλον έναν μεγάλο μουσικό . Στο βασιλιά της ροκ Έλβις Πρίσλεϊ που «ανασταίνεται» στο Half Note από 8 μέχρι 10 Ιανουαρίου.

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του «Βασιλιά», o Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος και side performer των Penny & The Swingin’ Cats παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρυλικό τραγουδιστή.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο: 210 9213310Ώρες έναρξης
Πέμπτη 8/1/2015: 21:30
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10/1/2015: 22.30Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

«Κρέμα & Μαρέγκα» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Κριστόφ Μαρτάλερ, δίνει για πρώτη φορά το «παρών» στη Στέγη με μια ιδιοσυγκρασιακή φάρσα, βασισμένη στο έργο του Γάλλου κωμωδιογράφου του 19ου αιώνα, Ευγένιου Λαμπίς. Η φάρσα αυτή ακούει στο όνομα «Κρέμα & Μαρέγκα» και ανεβαίνει από 13 Φεβρουαρίου.

Το μελαγχολικό χιούμορ, η κοινωνικοπολιτική κριτική, οι αργοί ρυθμοί, η εκλεπτυσμένη ειρωνεία και ο λυρισμός ανεβαίνουν στο σανίδι μέσα από μια ασυνήθιστη σκηνοθεσία. Δεδομένου ότι η Στέγη προβάλλει τη σεζόν 2014 – 2015 παραστάσεις με πολιτικά μηνύματα, αξίζει να δει κανείς πόσο θα εισέλθει το «Κρέμα & Μαρέγκα» στους προβληματικούς κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

13-15 Φεβρουαρίου 2015 20:30 Κεντρική Σκηνή

Ρόμπι Γουίλιαμς στο Terra Vibe

Μια από τις πολυαναμενόμενες διεθνείς μουσικές αφίξεις της φετινής χρονιάς είναι εκείνη του «κακού» παιδιού της ποπ, Ρόμπι Γουίλιαμς, που καταφθάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή τα 20 χρόνια του Rockwave Festival.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έχει πουλήσει πάνω από 77 εκ. δίσκους με την περιουσία του να αγγίζει σήμερα τα 220 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη, για την περίοδο 1998-2007 του είχε δοθεί ο τίτλος του πιο επιτυχημένου άντρα καλλιτέχνη στον κόσμο.

Τα πρώτα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 48€
Μετά την εξάντληση τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 54€
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου
θα διαμορφωθεί στα 60€
Τα εισιτήρια ( Pitch A) κοστίζουν 80€
Τα VIP εισιτήρια κοστίζουν 98€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Θεσσαλονίκη
Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου
TerraVibe Park, 37ό χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας
Μαλακάσα

«Mamma Mia!» στο Badminton

Το αξιαγάπητο μιούζικαλ «Mamma Mia!» καταφθάνει με μία εκθαμβωτική παραγωγή στο Badminton από 8 έως 18 Οκτώβριο 2015. Το απόλυτο μιούζικαλ της τελευταίας δεκαετίας παρουσιάστηκε το 2008 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του Badminton Η ευρηματική πλοκή «μπλέκεται» με τα κλασικά τραγούδια των ABBA υφαίνοντας μια απολαυστική παράσταση. Η τεράστια επιτυχία του μιούζικαλ φάνηκε και από στην κινηματογραφική μεταφορά του, στην οποία τα τραγούδια, αλλά και η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ έκλεψαν την παράσταση.

Μετά το Badminton, από τις 28 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2015, το «Mama Mia» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Άννα Καρένινα» στο Badminton

Άννα Καρένινα, μια γυναίκα μύθος, μια δυναμική παρουσία της Ρωσίας του Τολστόι, με τις ανισότητες να πριονίζουν τον κοινωνικό ιστό και τα προσωπεία να καλύπτουν καθημερινά τα πρόσωπα. Αυτή η μορφή της λογοτεχνίας, το πρόσωπο που άνοιξε την πόρτα των αναλύσεων, ζωντανεύει στο Badminton από 16 ως 18 Ιανουαρίου.

Το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία ενός νέου ταλέντου του ευρωπαϊκού θεάτρου, της Angelica Cholinais. Η Ρωσία του 19ου αιώνα μαζί με έρωτα και αριστοκρατία αναδύεται στο ελληνικό σανίδι μέσα από την τολμηρή προσέγγιση του Θεάτρου Βακτάνγκοφ. Η σωματικότητα και η κίνηση αποτελούν τη βασική επικοινωνία της παράστασης, που έρχεται να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό μια αντισυμβατική ηρωίδα.

Κεντρική Σκηνή 20:30 10,00€ – 30,00€
Θέατρο Badminton
27 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου 2015

Λίμνη των Κύκνων στο Badminton

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Αθήνα, στο Badminton από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου 2015, με την αγαπημένη Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του Πιότρ Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin.

Η αρμονία, η μουσική, οι γαλήνιες κινήσεις και το παραμύθι θα ταξιδέψουν και πάλι το ελληνικό κοινό μακριά από το καθιερωμένο.

Τιμή: 18,00€ – 48,00€

Βlack Keys στο Rockwave Festival

Άλλη μια σημαντική άφιξη θα ταράξει τα «ύδατα» του Rockwave Festival, τo Σάββατο 30 Μαΐου 2015. Το αμερικανικό συγκρότημα Βlack Keys, θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Η ιστορία για τα «Μαύρα Κλειδιά» ξεκινά στις αρχές του 2000 όταν οι πρώην συμμαθητές Dan Auerbach και Patric Carney αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα για να μπολιάσουν τις blues επιρροές τους και την garage αισθητική με την αγάπη τους για την indie rock με το «The Big Come Up» να βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων το 2002.

Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του:
Αθήνα:-Ticket House (Πανεπιστημίου 42), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) ,Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22).
Θεσσαλονίκη: Musicland (Μητροπόλεως 102), Rover Bar (Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα).
Ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr.
Τα πρώτα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 36 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ. Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42 ευρώ.

Glasvegas στο Gagarin

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται και οι Glasvegas το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Gagarin . Ο James Allan θα ακούγεται σαν ένας ροκ ύμνος που γεμίζει ένα εφηβικό δωμάτιο ή σαν την μουσική που ακούει στο μυαλό του ο ποδοσφαιρόφιλος την στιγμή της ξέφρενης χαράς, όταν πανηγυρίζει το γκολ που θα δώσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Προπώληση: 23 ευρώ (περιορισμένος αριθμός), 25 ευρώ
Εισιτήρια πωλούνται στα www.ticketarena.gr, www.viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload (Πανεπιστημίου 54).
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.
Ταμείο: 28 ευρώ
Λιοσίων 205 Κέντρο, 21141-12500, 69366-51320

Έντιθ Πιαφ – μουσικοθεατρική παράσταση στο Gazarte

Η ζωή της Έντιθ Πιαφ μπαίνει για άλλη μια φορά στο μικροσκόπιο της εξερεύνησης με τις μυστηριώδεις πτυχές της να βγαίνουν στο φως. Έντεκα ερωτικές επιστολές της βλέπουν, για πρώτη φορά, τη δημοσιότητα, σε μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, με την Clotilde Courau και τον κορυφαίο γάλλο ακορνετονίστα Lionel Suarez, στην πρώτη τους και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015.

Να σημειωθεί ότι με βιογραφική διάθεση στο προαύλιο του Badminton η Μίλλη Καραλή είχε ενσαρκώσει το «σπουργιτάκι», οπότε αξίζει να εξετάσει κανείς τον τρόπο προβολής των πιο απόκρυφων σημείων της ζωής.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: A ζώνη: 29€ | Β ζώνη: 22€ | Όρθιοι 13€
Ταμείο: A ζώνη: 32€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι 16€

Ισραέλ Γκαλβάν και Άκραμ Καν στη Στέγη
Σύγχρονος χορός και φλαμένκο από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου 2015. Και οι δύο ξεχωριστά έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ξεκινώντας από τον βρετανό χορευτή με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, Άκραμ Καν, καθήλωσε το ελληνικό κοινό το 2012 μέσα από το ασύλληπτης λογικής και πρωτοπορίας, σόλο του. Μέσα από το χορό ο «μικροσκοπικός δαίμονας του χορού», όπως τον αποκαλούν, παρουσίασε με ευρηματικότητα την κουλτούρα της οικογενείας του, την ιστορία του πατέρα του, με τα σκηνικά να είναι εντυπωσιακά.

Και ο Ισαρέλ Γκαλβάν κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα το 2014 στη Στεέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέσα από ένα φλαμένκο που έμοιαζε με σπαρακτικό ξέσπασμα. Ο κόσμος των Ρομά, ο πόνος, ο έρωτας, η ελευθερία, οι καταδιώξεις πρωταγωνίστησαν.

Αξίζει να δει κανείς πώς θα συμπορευτούν οι τεχνικές των δύο χορευτών στο έργο «Torobaka», το οποίο προέρχεται από τις λέξεις ταύρος και αγελάδα.

«Paradise» στο Εθνικό Θέατρο

Πραμένει επίκαιρος, διαχρονικός με το συναίσθημα και την έννοια του ουμανισμού να μην ξεθωριάζουν από τα έργα του. Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει για άλλη μια φορά Τένεσι Ουίλιαμς, όχι το «Λεωοφορείο ο πόθος», αλλά το «Paradise» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Αξίζει να δει κανείς πώς θα σχηματιστεί το παζλ των ανθρώπινων συμπεριφορών στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου τον Μάρτιο του 2015.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

http://entertainment.in.gr/

Leave A Response