Η Google επιχειρεί στη στοχευμένη θεραπεία ασθενειών

Η Google επιχειρεί στη στοχευμένη θεραπεία ασθενειών

η δυνατότητα στον καθένα να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά το γονιδίωμά του στο διαδίκτυο δίνει η Google με μια νέα υπηρεσία της. Η αμερικανική εταιρία ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού ανακοίνωσε ότι μέσω αυτής επιχειρεί να συνεισφέρει στον τομέα της έρευνας και της στοχευμένης θεραπείας ασθενειών.

Η υπηρεσία ονομάζεται Google Genomics και προσφέρει τα 100 GB που υπολογίζεται ότι χρειάζονται για μια τέτοια αποθήκευση. Ο χώρος αυτός θα είναι σε μορφή cloud – κάτι αντίστοιχο του Google Drive – και θα κοστολογείται σε 25 δολάρια το χρόνο. Το κόστος όμως θα αυξάνεται σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να επεξεργαστεί το αποθηκευμένο αρχείο.

Στόχος της Google, όπως ανακοίνωσε, είναι να δημιουργήσει μια τεράστια βάση γονιδιακών δεδομένων η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς από μικρά εργαστήρια που δεν έχουν τους κατάλληλους πόρους αλλά και για την ανάπτυξη θεραπειών.

“Εάν διέτρεχα κίνδυνο να εμφανίσω καρκίνο του πνεύμονα στο μέλλον, οι γιατροί θα αντιπαραβάλλουν το γονιδίωμά μου, όπως και αυτό του όγκου μου με μια βάση δεδομένων 50 εκατομμυρίων διαφορετικών γονιδιωμάτων για να επιλέξουν το βέλτιστο φάρμακο για εμένα,”σχολίασε ο Deniz Kural, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ανάλυσης DNA, Seven Bridges, μιλώντας στο MIT Tech Review.

Leave A Response