Γιάφκα τρομοκρατών στον Βύρωνα

Γιάφκα τρομοκρατών στον Βύρωνα

Βρέθηκαν σχέδια για επίθεση που ετοιμαζόταν εναντίον γνωστού εφοπλιστή και πολυεθνικής εταιρείας με δραστηριότητες στον Πειραιά

Γιάφκα τρομοκρατών στον Βύρωνα – Ετοίμαζαν δύο μεγάλα χτυπήματα

Σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας, αποκαλύφθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από την οποία εντοπίστηκε στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής διαμέρισμα- κρησφύγετο, ενώ συνελήφθη τουλάχιστον ένα άτομο.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο διαμέρισμα στον Βύρωνα, όπου έγινε έφοδος χτες το βράδυ, έχουν βρεθεί σχέδια για επίθεση που ετοιμαζόταν εναντίον γνωστού εφοπλιστή και πολυεθνικής εταιρείας με δραστηριότητες στον Πειραιά.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Ωστόσο, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φαίνεται ότι πρόκειται για ομάδα αντάρτικου πόλης, ενώ αρμόδιοι αξιωματικοί διευκρινίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση η συγκεκριμένη υπόθεση με τους έξι που συνελήφθησαν χτες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και με τον παγιδευμένο φάκελο που εξουδετερώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά την άλλη υπόθεση με τις συλλήψεις και ανεύρεση οπλισμού κατά την επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από την Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνελήφθησαν χτες στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη:

– Πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

– 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm.

– 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

– 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων.

– Πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ).

– Ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

– Δύο φωτοβολίδες πυρσοί.

– Δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Σε δύο οικίες του 30χρονου Έλληνα συλληφθέντα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

– Πλήρης αμυντική χειροβομβίδα.

– Πολεμικό τυφέκιο Καλάζνικοφ.

– Περίστροφο διαμετρήματος 38 mm.

– 5.000 ευρώ.

– Αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.
Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού στην Αθήνα: ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

http://www.news.gr

Leave A Response