Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες .

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές  βροχές  και καταιγίδες .

Η ΕΜΥ προβλέπει σημαντική επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης από τα δυτικά, επέκταση σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή και σταδιακή εξασθένηση το βράδυ του Σαββάτου.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης από τα δυτικά

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης, να πλήξουν αρχικά το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί αρχικά σε όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες της Παρασκευή από τα δυτικά.

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στη κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, 8 έως 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση 8 έως 10 βαθμούς.

Η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά και να περιοριστεί τελικά στα νοτιοανατολικά.

http://www.pathfinder.gr

Leave A Response